Διονύσης Δεσύλλας

Ο καλλιτέχνης Μακέντα και το αναγκαίο «διπλό» για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον καλλιτέχνη Μακέντα και εξηγεί γιατί ο Ιταλός σε έναν πιο δημιουργικό Παναθηναϊκό θα «πετούσε».

Του Διονύση Δεσύλλα

Αρχικά, λίγα λόγια για το παιχνίδι και τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη. Το ματς, φυσικά, δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Οι «πράσινοι» δίχως να εντυπωσιάσουν έφτασαν σε μια άνετη νίκη, η οποία ήτα μόλις δεύτερη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Μια νίκη που την ήθελαν πάρα πολύ για να μην μπλέξουν περισσότερο και να μην μπουν σε μεγαλύτερους μπελάδες, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα άσχημα αποτελέσματα και την τιμωρία της ομάδας.

Το σημαντικότερο για τον Γιώργο Δώνη, πλην της κατάκτησης τριών βαθμών, είναι η παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών. Στο 3-5-2 που έπαιξε η ομάδα οι Αποστολάκης και Χατζηθεοδωρίδης που είχαν όλη την πλευρά τους, ήταν πολύ καλοί, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Καμπετσή, ο οποίος σκόραρε έπειτα από καιρό. Σε νορμάλ επίπεδα κινήθηκε η παρουσία του Στάικου, όπως και των άλλων χαφ Κουρμπέλη και Δώνη. Σε ό, τι αφορά την άμυνα και την τριάδα Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιου, δεν μπορούμε να πούμε πολλά διότι ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Απόλλωνα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Βελέντζα σκόραρε στη μοναδική καλή επίσκεψη στα καρέ του Κότσαρη.

Ατομικά, αυτό που άξιζε περισσότερο απ’ όλα είναι το εκπληκτικό γκολ του Φεντερίκο Μακέντα για το 1-3. Η απόλυτη… καλλιτεχνική πράξη από τον Ιταλό επιθετικό που ξέρει μπάλα, έχει άψογη τεχνική κατάρτιση και έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα. Διπλό άδειασμα στους αμυντικούς, άψογο συρτό σουτ και η μπάλα στα δίχτυα. Ο «Κίκο» πέρασε περίοδο ντεφορμαρίσματος, όπως και όλη η ομάδα των «πράσινων». Είχε να σκοράρει από το επίσης όμορφο τέρμα κόντρα στον Ατρόμητο στις 16 Δεκεμβρίου του 2018. Εκτοτε, ήταν μέσα σε λίγες φάσεις, λόγω του κακού δημιουργικού ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» και φάνηκε κι ο ίδιος να πέφτει ψυχολογικά όσο η ομάδα δεν έπαιρνε αποτελέσματα.

Αν ο Μακέντα ήταν σε έναν πιο… κανονικό Παναθηναϊκό ή αν θέλετε σε μια ομάδα που δε θα είχε τόσο μεγάλη κακή περίοδο σαν κι αυτή του δεύτερου γύρου του «τριφυλλιού», θα είχε σκοράρει τα διπλάσια γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Ιταλός είναι σέντερ φορ με άψογη τεχνική κατάρτιση, με προσωπικότητα με κίνητρο και δε χωράει αμφιβολία ότι έχει θέση στον Παναθηναϊκό των επόμενων χρόνων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x