Διονύσης Δεσύλλας

Ο καλλιτέχνης Μακέντα, ο σούπερμαν Διούδης και η πιο μεγάλη νίκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι η μεγαλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτον, διότι το τριφύλλι είχε απέναντί του μια ομάδα ποιοτική, που του έβαλε δύσκολα, που το πίεσε και το δυσκόλεψε πάρα πολύ, κυρίως από το 65’ και μετά . Δεύτερον, διότι αποτέλεσμα ήρθε έπειτα από ένα δραματικό φινάλε.

Με δοκάρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με ευκαιρίες νωρίτερα για τους φιλοξενούμενους και με διαιτησία κακή για τους «πράσινους». Με πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου το οποίο δεν υπήρχε ποτέ (τζαρτζάρισμα του Κολοβέτσιου στον Μπουσούλαζιτς, φάση που θυμίζει αυτή του Βαρέλα με τον Μακέντα στην Τούμπα), με τράβηγμα στην περιοχή στον Καμπετσή το οποίο δε δόθηκε ποτέ, αλλά και με μια κόκκινη που έπρεπε να αντικρίσει ο Μάντσον, όταν έπιασε τον Δώνη από τα… μούτρα, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν το είδε.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρους πρωταγωνιστές χθες. Ο πρώτος ήταν ο εξαιρετικός Φεντερίκο Μακέντα. Ο… καλλιτέχνης της επίθεσης του «τριφυλλιού» και ένας από τους καλύτερους φορ στο πρωτάθλημα. Ο Ιταλός σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, που ήταν και αυτό το οποίο έκρινε την αναμέτρηση. Κίνηση στον χώρο, άψογο κατέβασμα με το δεξί και πλασέ κατευθείαν για την αριστερή γωνία. Γκολ – ποίημα από τον Κίκο που φαίνεται, πλέον, ξεκάθαρα ότι έχει αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό και μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα. Με ποιότητα που ξεχειλίζει, με πολύ καλή εκτέλεση, αλλά και με έντονη προσωπικότητα, ο Μακέντα είναι από τα πρόσωπα της φετινής χρονιά σε όλη τη Σούπερ Λίγκα.

Καθοριστικός ήταν, επίσης, ο Έργκους Κάτσε. Η ενέργεια που κάνει και το άδειασμα σε δυο αντιπάλους, προτού βγάλει την μπαλιά στον Μακέντα, είναι καταπληκτική. Όπως, επίσης, και η 50άρα διαγώνια μπαλιά στον Ιταλό. Ο Κάτσε είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, είχε καταλάβει, επίσης, ότι η μπάλα θα έπρεπε κάποια στιγμή να… σηκωθεί, λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, και τα έκανε όλα τέλεια. Πλην της φάσης του γκολ, ο νεαρός χαφ ήταν εξαιρετικός σε όλα. Έτρεξε πολύ, μοίρασε μπάλες, έκλεψε και κάλυψε το κενό του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Πάμε, τώρα, και στον… σούπερμαν Σωκράτη Διούδη, έναν από τους πιο βελτιωμένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φέτος. Είναι το δεύτερο πέναλτι που αποκρούει ο γκολκίπτερ του «τριφυλλιού» φέτος. Είχε προηγηθεί αυτό κόντρα στον Αρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χθες, «ψαρεύει» τον Κουλούρη, του λέει «όχι» στο πέναλτι, αλλά και λίγο αργότερα έχει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε πλασέ του επιθετικού της ομάδας του Περιστερίου από πολύ κοντά. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Διούδης προερχόταν από μια κακή εμφάνιση στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Το γεγονός ότι ξεπέρασε γρήγορα όλο αυτό το «κακό» που τον βρήκε, δείχνει και την προσωπικότητά του, αλλά και τη δουλειά που γίνεται στο ψυχολογικό κομμάτι, στο Κορωπί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x