Διονύσης Δεσύλλας

Ο Λεντέσμα και η μεταγραφική συνέχεια του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεταγραφική επιτυχία του ΠΑΟ με τον Κριστιάν Λεντέσμα και αναλύει τη συνέχεια της ομάδας στις προσθήκες. Οι εξελίξεις με φορ και γιατί δύσκολα θα γίνει κάτι άμεσα.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Αν κάνουμε μια σύντομη περίληψη των μέχρι τώρα μεταγραφικών κινήσεων του Παναθηναϊκού, θα διαπιστώσουμε ότι μετά και τα όσα έγιναν τον Ιανουάριο, υπάρχει μια ανάλογη συνέχεια. Εχουν αποκτηθεί ποδοσφαιριστές που θεωρητικά ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Παίκτες που έχουν τα χαρακτηριστικά τα οποία ζητούσε ο Αντρέα Στραματσόνι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Οι Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Χουλτ, Γουακάσο είναι παίκτες, που ενισχύουν το ρόστερ της ομάδας, αυξάνουν τον συναγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα και δίνουν εξτρά λύσεις στα χέρια του προπονητή. Ο Ρέις είναι ένα στοίχημα και ταυτόχρονα ένας ποδοσφαιριστής - εργαλείο, υπό την έννοια ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πάνω από μια θέσεις, άρα και να καλύψει κενά σε καταστάσεις "εκτάκτου ανάγκης" (τραυματισμοί, τιμωρίες, αλλαγές συστήματα).

Ο Κριστιάν Λεντέσμα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση από μόνη της. Χαφ με σπουδαία χαρακτηριστικά και με την ικανότητα όχι μόνο να κάνει καλά τη δουλειά του στον ανασταλτικό τομέα, ως εξάρι, αλλά κυρίως να παίζει ως πλέι μέικερ. Η ποιότητά του, η τεχνική και η εξυπνάδα του είναι τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στη μεγάλη του καριέρα. Κι αυτά θέλει να εκμεταλλευτεί ο Αντρέα Στραματσόνι, που πρέπει να πιστωθεί την επιτυχία της μεταγραφής (όχι μόνο αυτής).

Ο Ιταλός έπεισε τον Αργεντινό να φορέσει την πράσινη φανέλα στις προπονήσεις στην Ολλανδία και στη συνέχεια τον έκανε να πιστέψει στο πρότζεκτ της ομάδας και να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του για να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή χθες και να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του sportfm.gr και τα όσα είχε πει ο 33χρονος Λεντέσμα στην ιστοσελίδα μας, μια μέρα πριν.

Το τι θα κάνει ο Αργεντινός στο γήπεδο θα το δούμε. Είναι, πάντως, ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, χωρίς τραυματισμούς όπως ο προκάτοχός του Εσιέν και που αν παίξει αυτό που ξέρει, θα μεταμορφώσει τη μεσαία γραμμή και γενικότερα όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Πάμε τώρα στα επόμενα και στο τι "λέει" το ρεπορτάζ για τη μεταγραφική συνέχεια του Παναθηναϊκού...

*Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα γίνει κάτι σύντομα. Στο θέμα επιθετικού, όπως έχει γίνει γνωστό εξετάζεται η περίπτωση του Αργεντινού Ρινάλντι, ο οποίος είναι επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά δεν είναι ο μόνος φορ που βρίσκεται στην πράσινη λίστα. Υπάρχει κι άλλος παίκτης, τον οποίο βλέπουν οι "πράσινοι", χωρίς καμία από τις δυο περιπτώσεις να έχει δουλευτεί πολύ. Επίσης, πάντα είναι ανοικτές οι υποθέσεις των Κονέ, Λάζαρου και Σίλντενφελντ. Κι εκεί, επίσης, δεν υπάρχει κάποια πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

*Είναι πολύ πιθανό οι επόμενες κινήσεις, κυρίως το θέμα φορ, να εξαρτηθούν από τι θα γίνει στα προκριματικά του Europa League στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται για να κινηθεί για περαιτέρω ενίσχυση. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στο μυαλό τους κάποια πράγματα και δουλεύουν κάποιες περιπτώσεις, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι σύντομα. Ο, τι είναι να συμβεί, πιθανότατα, θα καθυστερήσει, εκτός κι αν προκύψει κάποιες έκπληξη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x