Διονύσης Δεσύλλας

Ο Μολέδο, ο Εβαντζελίστα και ο Παναθηναϊκός του «αύριο»

Σαν να αρχίζει να ξεθολώνει το τοπίο σχετικά με το τι Παναθηναϊκός σχεδιάζεται, ενόψει της νέας σεζόν. Με νέους πρωταγωνιστές και top μεταγραφές. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Για το χθεσινό παιχνίδι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, υπό την έννοια ότι, πλέον, αυτά τα ματς μοιάζουν διαδικαστικά. Ο Παναθηναϊκός οφείλει, φυσικά, να παίρνει νίκες, μέχρι να μπει στα πλέι οφ, μα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για τη διαδικασία του... μίνι πρωταθλήματος, από την οποία θα ξεκαθαρίσει και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από χθες, κρατάμε το 4-4-2 που δείχνει να ταιριάζει καλύτερα στο «τριφύλλι», τους σούπερ Μολέδο και Εβαντζελίστα, το ξέσπασμα του Μπεργκ και το 90λεπτο του όλο και καλύτερου και φυσικά «διψασμένου» για ποδόσφαιρο, Λέτο. Ο Παναθηναϊκός έχει το μυαλό του στα πλέι οφ. Το έχει, όμως, σε επίπεδο σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν. Και από τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Αντρέα Στραματσόνι δουλεύουν τον Παναθηναϊκό του «αύριο». Εναν Παναθηναϊκό που μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα απ΄ότι τη φετινή απελπιστικά κακή σεζόν, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας τα καταγράψουμε όλα αυτά συνοπτικά...

*Τον χειμώνα αποκτήθηκαν πολλοί, αλλά στην πλειοψηφία τους καλοί ποδοσφαιριστές. Στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν αρκετοί από τους «φρέσκους» παίκτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ενας απ' αυτούς είναι ο Ροντρίγκο Μολέδο που αποδεικνύεται σε λίρα εκατό για την ομάδα. Ενας στόπερ - βράχος, ένας στόπερ ηγέτης. Με εμπειρία, με καίριες τοποθετήσεις, δυνατός στα ψηλά και τα χαμηλά και αποφυγή του περιττού. Και με προσωπικότητα, στοιχείο πολύ σημαντικό για τα μετόπισθεν. Οι «πράσινοι» φαίνεται πως βρήκαν τον αμυντικό που έψαχναν εδώ και πολλά χρόνια.

*Ο Εβαντζελίστα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και δείχνει ότι οι συστάσεις που τον συνόδευαν δεν ήταν τυχαίες. Ο Βραζιλιάνος με τα όσα έκανε και χθες, δείχνει ότι αποτελεί όχι απλά μια αξιόπιστη, αλλά μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική λύση για τη μεσαία γραμμή. Ας δουν στο «τριφύλλι» τι μπορούν να κάνουν για να κρατήσουν και μετά το καλοκαίρι τον ποδοσφαιριστή. Είναι κρίμα να φύγει και να μην υπάρχει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν, κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα.

*Είναι πια ξεκάθαρο ότι το 4-4-2 θα είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το σύστημα του Παναθηναϊκού και φέτος και του χρόνου. Για την ακρίβεια, ο Αντρέα Στραματσόνι θα ξεκινά μ' αυτό και θα το αλλάζει κατά τη διάρκεια του αγώνα μία και δύο φορές, όπως έκανε και χθες. Με αυτό τον σχηματισμό, τον Βιγιαφάνιες σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Λέτο δίπλα στον Μπεργκ, όλα πάνε καλύτερα. Υπάρχει συνοχή στο κέντρο, ο Σουηδός έχει στήριγμα, ο Σέμπα αγωνίζεται σε μια θέση που του ταιριάζει, πια, περισσότερο και όλα γίνονται πιο εύκολα για την ομάδα.

*Επαναλαμβάνω. Οι μεταγραφές που έγιναν τον χειμώνα είναι πολύ καλές και θα χτίσουν τον νέο Παναθηναϊκό. Δεν αρκούν, φυσικά. Στα σκαριά είναι ένα ξεσκαρτάρισμα νούμερο 2, έπειτα απ' αυτό που έγινε τον χειμώνα. Και φυσικά η απόκτηση 4-5 top ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα και στοιχεία που θα ανεβάσουν ποιοτικά την ομάδα. Κι όλοι αυτοί θα «δέσουν» το νέο σύνολο από την προετοιμασία και μετά, με μοναδικό στόχο την... Παναθηναϊκή αλλαγή προς το καλύτερο. Δυο ακραίοι μπακ, ένας μέσος και ένας επιθετικός είναι στη λίστα. Και φυσικά, ένας τεχνικός διευθυντής...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x