Διονύσης Δεσύλλας

Ο Μπεργκ ξεπερνάει τον Σισέ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον φοβερό και τρομερό Σουηδό, που σκοράρει, πασάρει, και που αποτελεί τον καλύτερο φορ των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Καλύτερο κι' απ' τον Σισέ!

Του Διονύση Δεσύλλα

Αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έχοντας σπάσει το "φράγμα" των 50 γκολ, ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία μεταγραφή των τελευταίων χρόνων. Οχι μόνο για το "τριφύλλι", αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς άλλος, από το 2010 και μετά δεν έχει αυτή τη διάρκεια σε υψηλό επίπεδο και τόσα πολλά χαρίσματα μαζί.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει τόσα διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο και να τα κάνει καλά. Κι όχι για ένα ή δυο μήνες. Αλλα για σεζόν ολόκληρες. Κι ο Μάρκους Μπεργκ είναι, ίσως, ο μοναδικός στη χώρα μας που καταφέρνει να αναδεικνύει τις ποδοσφαιρικές του αρετές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και σε ανεβασμένο level.

Με πάνω από 50 γκολ και 22 ασίστ (οι 4 μόνο φέτος), ο Μπεργκ είναι η επιτομή του σύγχρονου σέντερ φορ. Σκοράρει με κάθε τρόπο, μοιράζει παιχνίδι, δίνει έτοιμα γκολ, κρατάει μπάλα όταν πρέπει και έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Διαθέτει, δηλαδή, όλο το πακέτο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν επιθετικό; Τι παραπάνω στοιχεία πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος στράικερ;

Ο τελευταίος μεγάλος στράικερ που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ. Σπουδαίος παίκτης, με μεγάλη συνεισφορά στο νταμπλ του 2010. Ο ποδοσφαιριστής – γκολ. Με κύρια χαρακτηριστικά την έκρηξη, την ταχύτητα και την εκτέλεση, αλλά και την ισχυρή προσωπικότητα ο τρελό – Τζιμπρίλ έγινε πολύ γρήγορα ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της εξέδρας. Τρια χρόνια αργότερα, αποκτήθηκε ο ξανθομάλλης Μάρκους Μπεργκ, που δεν άργησε να δείξει την αξία του…

Καλός και μεγάλος παίκτης ο Σισέ. Αλλά ο Μπεργκ είναι καλύτερος από τον Γάλλο. Είναι ένας σέντερ φορ πιο ολοκληρωμένος με εξτρά στοιχεία που δεν διέθετε ο Τζιμπρίλ και φυσικά σε καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ τυχερός που έχει στις τάξεις του αυτό τον τεράστιο επιθετικό και ακόμη πιο τυχερός που η… σύζυγος λατρεύει την Ελλάδα. Διότι και επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών γίνεται και είναι πολύ πιθανό να μείνει για ακόμη περισσότερα χρόνια στη χώρα μας ο Σουηδός.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα γήπεδα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσει να είναι εδώ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x