Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ουζουνίδης «στρώνει» τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την εντυπωσιακή πρόοδο του «τριφυλλιού» με τον Ελληνα τεχνικό.

Του Διονύση Δεσύλλα

Οταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό την 1η Δεκεμβρίου του 2016, είχε θέσει εξ’ αρχής τους στόχους της ομάδας.

«Εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός, εμείς πρέπει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του, ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, ότι για να δημιουργήσει αυτό που θέλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα χρειαστεί χρόνος.

Στη συνέχεια, ο κόουτς του «τριφυλλιού- κι ενώ η ομάδα έπαιζε ένα αποκρουστικό ποδόσφαιρο, μη μπορώντας μάλιστα να έχει διάρκεια στα αποτελέσματά της- είχε τονίσει κατ’ επανάληψη πόσο δύσκολος θα είναι ο Ιανουάριος. Ο Εβρίτης ήταν πολύ προβληματισμένος με την κάκιστη νοοτροπία που είχε δει στο Κορωπί και με τους απανωτούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών του και φυσικά με τις απουσίες λόγω Κόπα Αφρικα. Δεν είναι υπερβολή να καταγράψουμε ότι άλλον Παναθηναϊκό είδε όταν ανέλαβε ο Ουζουνίδης, άλλον μέσα στον Γενάρη και άλλον τώρα, μετά και τις επιστροφές, αλλά και τη δουλειά που γίνεται.

Φτάνουμε, λοιπόν, στο σήμερα. Και στα εντυπωσιακά νούμερά που «γράφουν» οι «πράσινοι». Συνολικά, τον μήνα Φεβρουάριο, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 18 γκολ και έχει δεχθεί μόλις ένα (το περίφημο του Κόντε στα Γιάννενα). Το «τριφύλλι» με πειστικές εμφανίσεις, με καλό ποδόσφαιρο και με διαφορετική προσέγγιση, πια, της όλης κατάστασης, δείχνει ότι και παρόν μπορεί να έχει και πολύ περισσότερο μέλλον, αν συνεχιστεί η πολλή καλή δουλειά που γίνεται στο αγωνιστικο κομμάτι και αν από το καλοκαίρι γίνει ένας σχεδιασμός ανάλογος για το επίπεδο και το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

Στο χθεσινό εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, οι «πράσινοι» ήταν ξανά εντυπωσιακοί και έδειξαν να έχουν μπολιαστεί, πλέον, με μια λογική του τύπου «πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να πνίξουμε τον αντίπαλο». Λογική που θέλει ο Ουζουνίδης, αλλά που δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας έχει παίξει το δίδυμο Μπεργκ –Κλωναρίδη. Ο πρώτος έχει ξεμπουκώσει για τα καλά και πλέον ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το σκοράρισμα. Διότι η παρουσία του «Κλώνα», ο οποίος τρέχει και πρεσάρει συνεχώς (εκτός από το να σκοράρει), τον βοηθάει στο να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πως θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Εξαιρετικοί είναι και οι Εμποκού, Μπουμάλ. Και οι δυο έβγαλαν ασίστ, σκόραραν και αναμφίβολα έκαναν τον Ουζουνίδη να χαμογελά, βλέποντας ότι έχει τα εξτρέμ που θέλει. Ο Εμποκού αποδεικνύει ότι είναι ο πολύ καλός ποδοσφαιριστής που γνωρίζαμε. Φαίνεται πως μέσα στον όλο γενικό χαμό που επικράτησε στην ομάδα από τον Οκτώβρη και μετά, πήρε κι αυτόν η κάτω βόλτα ή για την ακρίβεια δεν τον άφησε να δείξει αυτά που ήθελε. Πλέον, αυτά πέρασαν. Ο Εμποκού ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο χορτάρι και φυσικά παίζει με ανεβασμένη ψυχολογία. Το τελευταίο ισχύει και για τον Μπουμάλ. Ο «Μπουμ» είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας και μέχρι πριν απο 15 μέρες είχε ακούσε τα... πάντα από την κερκίδα. Το γκολ που σημείωσε και η πολύ καλή του εμφάνιση, θα του τονώσουν το ηθικό. Αυτό είναι και το καλύτερο νέο για τον ίδιο και την ομάδα, ενόψει της συνέχειας.

Για να καταλήξουμε: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, η δουλειά που γίνεται στο Κορωπί και οι επιστροφές σημαντικών παικτών, κάνουν τον Παναθηναϊκό να... στρώνει. Και «αναγκάζουν» τον κόσμο της ομάδας να επιστρέψει στη Λεωφόρο και να φωνάξει ξανά υπέρ της αγαπημένης του ομάδας. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια, θα το δούμε. Φαίνεται, πάντως, ότι στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, κάτι γίνεται σωστά κι αυτό είναι σπουδαίο νέο. Αρκεί, να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια...

Υ.Γ: Για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Αλλο ένα τρόπαιο για μια ομάδα, που παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, κάνει κάθε χρόνο τον κόσμο να χαμογελάει. Αυτό είναι και το σημαντικότερο όλων. Γι’ αυτό και το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Συγχαρητήρια σε όλους: Παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φυσικά τον κόσμο που χθες ήταν εντυπωσιακός στο Αλεξάνδρειο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x