Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ουζουνίδης το είχε πει…

Το «φάρμακο» για τις πληγές του Παναθηναϊκού δεν είναι το θέαμα, αλλά η επιστροφή στις νίκες πάση θυσία. Κάτι που έγινε χθες στη Λεωφόρο. Αναλύει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ο Μάρινος Ουζουνίδης το είχε πει, κατά την παρουσίασή του στο Κορωπί. «Νίκες και μάλιστα άμεσα», ήταν το απολύτως αυτονόητο σύνθημα του νέου προπονητή του «τριφυλλιού», προκειμένου και η ψυχολογία παικτών και κόσμου να ανέβει και σιγά σιγά να αρχίζει η ομάδα να θυμίζει Παναθηναϊκό και η αισιοδοξία για καλύτερες μέρες να επανέλθει.

Ζητούμενο, λοιπόν, στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να ήταν το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο, αλλά η κατάκτηση των τριών βαθμών με κάθε τρόπο (ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα). Κάτι που, εν τέλει, συνέβη, χάρη σε αυτό το ξαφνικό μακρινό σουτ του Ρόμπιν Λουντ, γεγονός που κάνει την πρώτη αποστολή του Ουζουνίδη στον πράσινο πάγκο απολύτως επιτυχημένη.

Δεν θα μπορούσαμε να δούμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου από τον Παναθηναϊκό χθες. Όταν μια ομάδα έχει μια νίκη σε 10 παιχνίδια, όταν έχει… συνηθίσει να χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο και όταν, έπειτα από αλλαγή προπονητή, παίζει ένα ματς κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και είναι με την πλάτη στον τοίχο, είναι ποδοσφαιρικά αδύνατο να βγάλει ποιότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι, αν θέλετε, "αφύσικο" να επιδείξει θέαμα.

Αυτά που είδαμε χθες ήταν άλλα και απολύτως αναγκαία τούτη τη στιγμή για την ομάδα. Μια ομάδα που έβγαλε, επιτέλους, αντίδραση, χάρη στην ωριμότητα που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, χάρη στη δύναμη και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά (δεν είναι τυχαίο ότι οι πράσινοι 9 στις 10 φορές έβγαιναν πρώτη στην μπάλα και κέρδιζαν τις μονομαχίες), αλλά και στην προσήλωση στο τακτικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» έκαναν ό, τι ακριβώς τους είχε ζητήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν βγήκαν φουριόζοι στην επίθεση, ήταν μαζεμένοι και σφικτοί στο κέντρο, περιόρισαν τα ατού του ΠΑΟΚ (Κάμπος, Ροντρίγκες) και επιτέθηκαν συγκροτημένα και… μαζεμένα, όταν πέρασε το πρώτο 45λεπτο.

Η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που ήταν και το μοναδικό ζητούμενο χθες, αποτελεί το πρώτο «φάρμακο» για τις πληγές στο σώμα του Παναθηναϊκού. Τίποτε άλλο πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών χθες, δεν θα επανέφερε την ηρεμία, η οποία είναι υπεραπαραίτητη, προκειμένου άπαντες να δουλέψουν πάνω στο πλάνο που θέλει να δουλέψει ο νέος κόουτς του «τριφυλλιού».

Εχει πολλά να αλλάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Πάρα πολλά, τα οποία θα γίνουν μέσω της δουλειάς, των δικών του παρεμβάσεων με τον χρόνο και των μεταγραφών τον Ιανουάριο. Χθες, ήρθε η απλά η υπερπολύτιμη νίκη. Τίποτε περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε σιγά σιγά…

Υ.Γ 1: Ο Ρόμπιν Λουντ (ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού μαζί με τους Βιγιαφάνιες, Μολέντο χθες) σκοράρει και όλοι οι ποδοσφαιριστές γίνονται αμέσως μια "αγκαλιά", πανηγυρίζοντας το πολύ σημαντικό γκολ. Αυτή η εικόνα είναι και η πιο σπουδαία χθες για τον Παναθηναϊκό. Ηταν, βλέπετε, τέτοια η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που το τελευταίο διάστημα, όταν η ομάδα σημείωνε γκολ, ο κάθε ένας πανηγύριζε χλιαρά στη... γωνιά του. Λεπτομέρειες που δείχνουν το κλίμα που επικρατεί σε μια ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x