Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παϊρότζ, το πλάνο τριετίας και η Παναθηναϊκή ιδιαιτερότητα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, τη διαφαινόμενη αλλαγή σελίδας και την αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Μπορούμε, πλέον, να το λέμε με μια σχετική σιγουριά. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γυρίζει, επιτέλους, σελίδα. Οι τελευταίες κινήσεις του Παϊρότζ, η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, οι συναντήσεις με Αλαφούζο, Νταμπίζα και Δώνη και η όλη συμπεριφορά του, μαρτυρά ότι το deal δεν πρόκειται να χαλάσει. Το πολύ σε 10 με 15 μέρες, το «τριφύλλι» θα έχει φύγει από τα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου και θα έχει μεταβιβαστεί στον Ταϊλανδό και την PAN ASIA. Βρισκόμαστε, πια, στο τελικό στάδιο για την οριστική αλλαγή και τη νέα εποχή για την ΠΑΕ. Μια εποχή με πολλές δυσκολίες, σε πρώτο στάδιο, αλλά και με προοπτικές για κάτι καλύτερο, για κάτι… Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση αρχίζει σιγά – σιγά να γίνεται ξεκάθαρη. Ο Γιώργος Δώνης θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία και μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα (αναμένεται και η πρόσληψη του Αβρααμ Γκραντ, ο οποίος θα έχει έναν ρόλο προϊστάμενου του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ), που έχει σηκώσει ήδη μανίκια, θα σχεδιάσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν. Μια ομάδα η οποία δε θα έχει την πολυτέλεια τη νέα χρονιά να δημιουργήσει το ρόστερ που θέλει, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που υπάρχει, και θα προσπαθήσει να φτιάξει κάτι δυνατό και… νεανικό με σκοπό τη μεθεπόμενη χρονιά να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Αυτό, άλλωστε, είπε και ο Παϊρότζ στον Δώνη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνομιλίας: «Θα κάνουμε μια καλή μεταγραφή και θα πάρουμε νέους παίκτες για φέτος. Από του χρόνου θα ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές».

Από εδώ και πέρα, το βάρος θα πέσει σε δυο τομείς. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον αγωνιστικό σχεδιασμό, που αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση και τη διατήρηση του βασικού κορμού του ρόστερ. Θα γίνουν επαφές από τον Νταμπίζα και οι επόμενες μέρες θα δείξουν ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν και ποιοι όχι. Τα πιο «καυτά» ζητήματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι αυτά των Λουντ και Κουλιμπαλί. Η πρώτη περίπτωση είναι και πιο δύσκολη…

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη στελέχωση. Σύντομα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναλάβουν σημαντικά πόστα στην πράσινη ΠΑΕ. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στην προεδρία θα βρεθεί άνθρωπος που έχει αγωνιστεί στην ομάδα και ξέρει πολύ καλά τι εστί Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα επιλέξει ο Ταϊλανδός για σημαντικές θέσεις και πόσες θα είναι οι αλλαγές. Οσο για τον γιο του Πιτ, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και θα τρέξει, παράλληλα, και χορηγικά θέματα (τα ενεργειακά ποτά carabao είναι η μια επιλογή).

Κάτι τελευταίο, μα πολύ σημαντικό. Μακάρι ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αύριο, αλλά σε ένα βάθος τριετίας, που είναι και το πλάνο του Παϊρότζ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι εκτός από την απαγόρευση μεταγραφών, οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους και μια ευρωπαϊκή τιμωρία που περιμένει. Συνεπώς, αν το σχέδιο «βγει», ο Παναθηναϊκός θα είναι ξανά όχι απλά ανταγωνιστικός, αλλά μεγάλος, σε τρία χρόνια. Ας ελπίσουμε να συμβεί.

Αυτό, όμως, που πρέπει τώρα να γίνει, εκτός από το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, είναι να ειπωθούν όλα με ανάλυση, με διαφάνεια και με απόλυτη ειλικρίνεια στον κόσμο του «τριφυλλιού». Τα τελευταία χρόνια τόσο το κλαμπ, όσο και οι φίλαθλοι πέρασαν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Μια ταλαιπωρία που όμοιά της δεν είχε περάσει κανείς στο παρεθόν στον Παναθηναϊκό. Όλο αυτό έκανε την ομάδα και τους φίλους της να έχουν, πλέον, μια ιδιαιτερότητα και να είναι καχύποπτοι με το κάθε τι. Ας σεβαστεί, λοιπόν, το παραπάνω η επόμενη ιδιοκτησία και ας αναλύσει τα πάντα (πλάνο, χρηματοδότηση, επόμενη μέρα, συνεργάτες), χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σκιά.

Υ.Γ: Η επιλογή του Γιώργου Δώνη είναι ό, τι καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μετά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στον οποίο κακώς δεν έγινε πρόταση παραμονής, οι «πράσινοι» πηγαίνουν σε έναν ακόμη Έλληνα και μάλιστα πολύ καλό προπονητή, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα με την οποία έζησε τις καλύτερές του στιγμές ως ποδοσφαιριστής. Καλή δουλειά να του ευχηθούμε όλοι και υπομονή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x