Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός της προόδου καλείται να κάνει την υπέρβαση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό του τελευταίου διαστήματος, την άνοδο σε κάθε τομέα, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Ο Παναθηναϊκός ήταν και χθες εξαιρετικός στο νικηφόρο ματς με τον Ατρόμητο. Οι "πράσινοι" το τελευταίο διάστημα παίζουν ποδόδσφαιρο που χαίρεσαι να βλέπεις. Με φάσεις, με γκολ, με λυσσασμένη πίεση, με διάθεση, ενέργεια και ψύχραιμες τοποθετήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Τέτοια ήταν η εικόνα και χθες στο ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και έφτασε σε ένα άνετο 3-0, παίρνοντας την τρίτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα και τέταρτη συνολικά αν προσθέσουμε και το Κύπελλο.

*Το 4-2-3-1 που είδαμε χθες, επί της ουσίας ήταν 4-3-3. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τρεις κεντρικούς χαφ με την εξής διαφορά: Οι Ανουάρ, Κουρμπέλης ήταν στην ίδια ευθεία και ο Χρήστος Δώνης λίγο πιο μπροστά, έχοντας μια περισσότερη ελευθερία. Θυμόμαστε όλοι ότι στις αρχές της σεζόν το συγκεκριμένο σύστημα δεν απέδιδε. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η απάντηση στο "γιατί αυτό;", είναι απλή. Το "τριφύλλι" έχει, πλέον, στις τάξεις του έναν χαφ με ταχύτητα, ένταση και έκρηξη στο παιχνίδι του και αυτός είναι ο Ανουάρ. Ετσι, λοιπόν, έχοντας έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, μπορείς να καλύψεις κάποια κενά που θα δημιουργηθούν και που δε θα είχε τη δυνατότητα να το κάνεις με τόση επιτυχία, με μια τριάδα Δώνη, Κουρμπέλη, Ζαχίντ...

*Δεν υπήρχε χθες ποδοσφαιριστής που να μην πήρε θετικό βαθμό στον Παναθηναϊκό. Ο Κουρμπέλης σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ - κεραυνό από μακριά, ο Σένκεφελντ (η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού μαζί με τον Ζαχίντ) σκόραρε ξανά και ήταν και πάλι ηγέτης στην άμυνα, ο Ζαχίντ μοίραζε παιχνίδι και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, ο Μακέντα τα έκανε όλα σχεδόν άριστα, εκτός από το να σκοράρει (έβαλε ένα με τακουνάκι, αλλά ακυρώθηκε) και η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται από... χιλιόμετρα.

*Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ το Σάββατο. Ενα ματς που δε θα είναι καθόλου εύκολο. Αν οι "πράσινοι" φύγουν με νίκη από τον κάμπο, τότε φαίνεται ότι θα κλειδώσουν την υπόθεση πλέιφ ή αν θέλετε θα είναι πολύ κοντά στο να την κατακτήσουν τον στόχο τους.

*Ακολούθως, έρχονται μεγάλα παιχνίδια και ένας δεκαπενθήμερο... φωτιά! Μετά την κλήρωση του Κυπέλλου, όπου έφερε αντιμέτωπο του "τριφυλλιού" στους "8" τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα πρόγραμμα με σερί μεγάλα ματς. Με ΠΑΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, με τον δικέφαλο του βορρά στην Τούμπα στις 5-6 του μήνα για τα προημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού, με ΑΕΚ για το πρωτάθλημα στις 9 Φλεβάρη και ξανά με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ στις 12 - 13/2.

*Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι έχει μεγάλη πρόοδο και αυτό μόνο καλό είναι για το "τριφύλλι" και ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε ένα θεσμό που αποτελεί στόχο για την ομάδα, το σύνολο του Γιώργου Δώνη καλείται να δείξει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Το φαβορί θα είναι αναμφίβολα ο δικέφαλος του βορρά. Οι "πράσινοι", όμως, θα δώσουν τη δική τους μάχη με στόχο τη μεγάλη πρόκριση που θα αποφέρει πολλαπλά κέρδη. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει καιρός. Πρώτα το ματς με την ΑΕΛ και τα υπόλοιπα ακολουθουν...

*Και κάτι τελευταίο. Μετά και τη διαφαινόμενη απόκτηση του σκόρερ Καρλίτος για το καλοκαίρι, φαίνεται ότι στον Παναθηναϊκό έρχονται παίκτες ικανοί να τον ανεβάσουν επίπεδο. Φυσικά, όλα θα φανούν στο χορτάρι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν. Τα οικονομικά δεδομένα είναι ελαφρώς καλύτερα και ο Τσάβι Ρόκα δείχνει εξαιρετικά πρώτα δείγματα, εκμεταλλευόμενος τις "άκρες" που έχει και τις επαφές του για να φέρει στην ομάδα ποδοσφαιριστές που θα την αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x