Διονύσης Δεσύλλας

Ο Στογίλκοβιτς, οι άλλες επιλογές και ο εξτρέμ του Ουζουνίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για το «καυτό» μεταγραφικό δεκαήμερο που έρχεται στον Παναθηναϊκό και αναλύει τα δεδομένα των περιπτώσεων που απασχολούν.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Μετά τις δυο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις και την απόκτηση των Όμρι Άλτμαν και Δημήτρη Κολοβέτσιου, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού «προχωρούν» τις υπόλοιπες περιπτώσεις που απασχολούν, με στόχο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έχει γίνει τουλάχιστον μια προσθήκη στο ρόστερ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί το εξής: Ολοι οι ποδοσφαιριστές στους οποίους καταλήγουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες τους, περνούν από... κόσκινο.

Είναι εντυπωσιακό το «φιλτράρισμα» που γίνεται από τους «πράσινους» στους μεταγραφικούς στόχους. Κάποιες φορές, αγγίζει την υπερβολή, αλλά αυτό συμβαίνει διότι τόσο ο Εβρίτης τεχνικός, όσο και οι υπόλοιποι που ασχολούνται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, θέλουν να πετύχουν ό, τι καλύτερο μπορούν, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν. Γι αυτό και το... φτάνουν στα άκρα. Άλλωστε, στόχος δεν είναι ο... διαγωνισμός ταχύτητας στις μεταγραφές, αλλά η ιδανική επιλογή ποδοσφαιριστών.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο Νίκολα Στογίλκοβιτς είναι μια από τις περιπτώσεις που απασχολούν για την επίθεση της ομάδας. Ο 24χρονος Σέρβος είναι ψηλά στη λίστα του «τριφυλλιού» και το πλάνο είναι να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα, έναντι περίπου 500.000 ευρώ. Ο παίκτης ζητάει ένα συμβόλαιο κοντά στις 300.000. Οι συζητήσεις είναι αρκετές, μα ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ο μόνος που απασχολεί για τη γραμμή κρούσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα βρίσκονται άλλοι δυο πρωτοκλασάτοι φορ και τούτη τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να γράψει ή να πει με σιγουριά, ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Το βέβαιο είναι ότι ο Ουζουνίδης θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να φέρει στην ομάδα του τον, κατά την άποψή του, καλύτερο από τις περιπτώσεις που έχει τσεκάρει, μέσα στις οποίες βρίσκεται, φυσικά, και ο Στογίλκοβιτς.

Πλην του επιθετικού, η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν επαφές για την απόκτηση εξτρέμ. Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού δε συνεχίζει στο «τριφύλλι» και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να καλύψουν τη θέση με έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Αφρικανού άσου και ίσως να είναι λίγο πιο γρήγορος. Το τελευταίο διάστημα γίνονται συζητήσεις και ίσως είναι θέμα ημερών να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το θέμα.

Υ.Γ: Η αποστολή «πετάει» αύριο για το Τέχελεν της Ολλανδίας, εκεί που θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και το «χτίσιμο» ενόψει της νέας σεζόν. Ακόμη απαιτούνται πολλά κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ και να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρώτος και καλύτερος ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κόντρα στο ρεύμα, ο Ελληνας τεχνικός είναι, εκτός από ρεαλιστής, αισιόδοξος ότι θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό – συμπαγές σύνολο, ικανό να διεκδικήσει υψηλούς στόχους τη νέα χρονιά. Το έχουμε γράψει ξανά. Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του «τριφυλλιού» για κάτι καλό, αρκεί να στηριχτεί και με το παραπάνω. Ας γίνει πράξη, λοιπόν, η στήριξη και ας τα δούμε όλα στην πορεία, μετά και τη σκληρή δουλειά που θα γίνει στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x