Διονύσης Δεσύλλας

Ο «τετράγωνος» Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τα πρώτα χαμόγελα για τον κόσμο της ομάδας.

Η πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ιδανική. Κόντρα σε προβλήματα, δίχως βασικό επιθετικό, με το κλίμα στις τάξεις του κόσμου να μην είναι καλό, με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν τον επόμενο ιδιοκτήτη, το τριφύλλι ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ στα Πηγάδια και κατάφερε να φύγει με ένα πολύ σημαντικό «διπλό» και να «σβήσει» το πρώτο -3.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν άψογη τακτικά. Με σφικτό κέντρο, με αμυντική λειτουργία σχεδόν υποδειγματική (η Ξάνθη απείλησε μόλις μια φορά), με πολύ τρέξιμο, με… τετράγωνη λογική και με ταχύτητα στην κόντρα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να καλύψουν τις αδυναμίες τους (ποιότητα σε μεγάλο βαθμό και έλλειψη φορ) και να παγιδεύσουν την αντίπαλη ομάδα. Το καταπληκτικό γκολ του Γιάννη Μπουζούκη ήταν αυτό που ξεκλείδωσε τη δύσκολη κατάσταση κι αν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο τέρμα (ευκαιρίες Εμμανουηλίδη).

Η τακτική πειθαρχία του Παναθηναϊκού, η αρχηγική εμφάνιση του Δημήτρη Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή και η πολύ καλή εμφάνιση από τους νεαρούς Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και όχι μόνο, έφεραν ένα πολύ σπουδαίο διπλό για το τριφύλλι. Διπλό που φέρνει βαθμολογικό κέρδος, αλλά και ανεβάζει την ψυχολογία όλων εντός και εκτός ομάδας.

Πολύ καλοί ήταν και οι ακραίοι μπακ Κουλιμπαλί, Ινσούα, ενώ η αμυντική τριάδα Πούγγουρα, Κολοβέτσιου, Οικονόμου είχε σοβαρότητα, αλλά κάποιες φορές, κυρίως στα στημένα, δείχνει να δυσκολεύεται. Θετικός και ο Μουνιέ που τα έδωσε όλα στη θέση του φορ, ενώ σταθερός ήταν και ο Χρήστος Δώνης δίπλα στον Κουρμπέλη.

Η σκληρή δουλειά που γίνεται στο Κορωπί, το πάθος, η θέληση, η τακτική για όσκαρ, η ηγετική εμφάνιση του Κουρμπέλη, όπως γράψαμε και παραπάνω, και ένα μαγικό γκολ από τον Μπουζούκη ήταν τα κυριότερα στοιχεία, που έδωσαν την αναγκαία νίκη στον Παναθηναϊκό και σκόρπισαν χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί απ όλα όσα έχουν συμβεί στο διοικητικό κομμάτι.

Με το κεφάλι χαμηλά, συνέχεια στη δουλειά, αλλά και μεταγραφή βασικού φορ, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός φέτος και να έχει και μάλιστα κέρδη ενόψει της επόμενης σεζόν, στην οποία θεωρητικά θα επανέλθει η κανονικότητα. Τα κέρδη αυτά είναι η «ζύμωση» νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν το «αύριο» της ομάδας. Τα υπόλοιπα εν καιρώ…

Y.Γ: Χωρίς καμία διάθεση γκρίνιας και αποπροσανατολισμού. Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου είναι άξια αναφοράς και μάλιστα νωρίς - νωρις. Κρίμα για τον διεθνή διαιτητή. Πολλά τα λάθη (κάρτες, πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη, οφσάιντ Μουνιέ) από τον ρέφερι και τους βοηθούς και όλα κατά του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x