Διονύσης Δεσύλλας

Ο ωραίος Παναθηναϊκός και η προπαγάνδα για τον Μπεργκ

Το να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Μπεργκ είναι σε θέση οφσάιντ στο γκολ (έστω και με «λανθασμένες» φωτό) είναι σαν να λέει ότι ο Κατσουράνης δεν καλυπτόταν το 2011. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Να ξεκινήσουμε από τα διαιτητικά, αλλά και την προπαγάνδα που έχει στηθεί σχετικά με το πρώτο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο, με το οποίο ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι πράσινοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα, τα οποία, άλλωστε, εκφράστηκαν από τον Αντρέα Στραματσόνι (οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο σε τετ α τετ του Μπεργκ και πέναλτι σε χέρι του Ρούσσου που δεν δίνεται υπέρ του «τριφυλλιού»), έγινε μια προσπάθεια συντονισμένη να φανεί ότι ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε. Σύμφωνα με αυτή - την προσπάθεια δηλαδή- άνοιξε το σκορ, ύστερα από φάση που έπρεπε να μην είχε γίνει. Διότι, σύμφωνα με την προπαγάνδα και τις… εικόνες που έκαναν τον γύρο των social media, ο Μάρκους Μπεργκ παίρνει την μπάλα από θέση οφσάιντ.

Οφσάιντ, το οποίο, φυσικά δεν υπάρχει, καθώς, όπως θα δει και ο μεγαλύτερος… αντι- Παναθηναϊκός, η φωτογραφία που «μοιράστηκε», αρχικά, ήταν «λανθασμένη». Με ή χωρίς εισαγωγικά…

Είναι το λιγότερο κωμικό να συζητάμε αν ο Μπεργκ ήταν οφσάιντ, τη στιγμή που ο Κυριακίδης καλύπτει ξεκάθαρα τον Σουηδό. Φαίνεται, πως η προπαγάνδα δεν στήθηκε σωστά. Ένα στοπ καρέ πιο πίσω και οι «μαέστροι» εκτέθηκαν. Και για να τελειώνουμε, το να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Μάρκους Μπεργκ είναι σε θέση οφσάιντ, είναι σαν να λέει ότι ο Κατσουράνης δεν καλυπτόταν το 2011.

Κι όλα αυτά μια μέρα μετά τα όσα σκανδαλώδη είδαμε στο Περιστέρι, σε ένα ματς το οποίο ξεκάθαρα ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Ένα παιχνίδι που θύμισε πολύ το Αστέρας – Ολυμπιακός, το 2014, με διαιτητή τον Σπάθα. Τώρα ήταν ο Δελφάκης, αυτός που γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στη βίβλο των αμαρτωλών.

Στα αγωνιστικά, τώρα…

Ο Παναθηναϊκός «ξεμπούκωσε» στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Επειτα από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και ύστερα από δυο παιχνίδια με περισσότερες από 30 ευκαιρίες, αλλά μόλις ένα γκολ, οι «πράσινοι» κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και να φτιάξουν ξανά την ψυχολογία τους, αποβάλλοντας, επιτέλους, το άγχος αυτής της… κατάρας που τους ακολουθούσε.

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο να αποδεικνύει ξανά πόσο μα πόσο πολύτιμος είναι, τον Βιγιαφάνιες να κάνει όργια, τον Εμποκού να φωνάζει «παρών» και να βάζει ένα γκολ που το είχε ανάγκη και την ομάδα, συνολικά, να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τα χαμόγελα επέστρεψαν. Πρέπει να διατυπωθεί ευθέως.

Αυτή την περίοδο η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Καλύτερο από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που είναι οι βασικοί του αντίπαλοι. Χάρη στην ποιότητα και τη σκληρή δουλειά που γίνεται, το «τριφύλλι» βγάζει θέαμα στο γήπεδο. Κι δεν είχε την ατυχία (Ξάνθη) και την κακή νοοτροπία που έδειξε την προηγούμενη αγωνιστική (Βέροια), τότε θα ήταν σε καλύτερη βαθμολογική… μοίρα. Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο.Αν οι «πράσινοι» συνεχίσουν να αποδίδουν σε διάρκεια, τότε είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα.

Πλέον, μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που θα κρίνει πολλά. Ευρωπαϊκό παιχνίδι – τελικός με τη Σταντάρ Λιέγης, την Πέμπτη, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή. Τα δυο παιχνίδια θα κρίνουν πολλά. Το ένα, αναμφίβολα, τη συνέχεια στην Ευρώπη και το άλλο, κατά πάσα πιθανότητα, την υπόθεση τίτλος. Αντε, καλή βδομάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x