Διονύσης Δεσύλλας

Οι μεταγραφές στον Παναθηναϊκό και το πλάνο για τη νέα σεζόν

Με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται, οι πράσινοι θα προχωρήσουν σε τουλάχιστον 5-6 μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Με τη φετινή χρονιά να παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό και κανείς να μην ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, ο σχεδιασμός όλων των ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει διαφοροποιηθεί. Αυτό συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" προσαρμόζονται σε νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα λόγω του κορωνοϊου και των γεγονότων και δουλεύουν από το... γραφείο και το σπίτι την "επόμενη μέρα" και το "αύριο" της ομάδας.

Αφενός μεν θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί με τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας προπονητής έχει συμβόλαιο με το "τριφύλλι", αλλά εκκρεμεί ένα ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να τεθούν όλα στο τραπέζι και να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη συνεργασία των δυο πλευρών. Αν οι διαφωνίες μπουν στην άκρη, τότε το "τρένο" θα συνεχίσει να κοουτσάρει την ομάδα και φυσικά θα τη σχεδιάσει μαζί με τον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος, ούτως ή άλλως, δουλεύει για το μέλλον και τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε Ισπανία, Κύπρο, αλλά και Βόρεια Ευρώπη.

Οι αποχωρήσεις

Αρκετοί παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα για να διαμορφωθεί το ρόστερ της νέας σεζόν. Πολύ δύσκολα θα μείνει ο Αποστολάκης, ο οποίος οδεύει προς ΑΠΟΕΛ, ενώ αμφίβολο είναι και το μέλλον του Χρήστου Δώνη που ψάχνει ένα καλύτερο συμβόλαιο στο εξωτερικό. Για τον Ινσούα γίνεται προσπάθεια για ανατροπή, αλλά μέχρι τώρα σημείο επαφής δεν έχει υπάρξει, ενώ στον αέρα είναι και το μέλλον του Γιόχανσον. Ο Βαγιαννίδης κατά πάσα πιθανότητα θα απαντήσει θετικά και θα συνεχίσει.

Σε ό, τι αφορά παίκτες που δεν υπολογίζονται, Νούνες και Κολοβέτσιος είναι στη... δεύτερη γραμμή προτεραιότητας για τους στόπερ, από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Βέλεθ και θα επιστρέψει ο Μαυρομμάτης. Από εκεί και πέρα, θα βρεθεί τρόπος για να αποδεσμευτούν οι Φάουστο, Μολό, Μπεκ, που δεν έχουν προσφέρει στην ομάδα για διαφορετικούς λόγους, ενώ θα γίνει και μια συζήτηση με τον Κολοβό, ο οποίος είχε αρνητική σεζόν.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τους δανεισμούς Ανουάρ και Νάγκι, ολοκληρώνονται και είναι απίθανο να πληρώσει το "τριφύλλι" τη ρήτρα, όπως και με τον Ζαχίντ. Για τον τελευταίο, πάντως, ας αφήσουμε κάποιες λίγες πιθανότητες παραμονής στην άκρη. Αν ο ίδιος ο παίκτης πιέσει τον ΑΠΟΕΛ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Νορβηγός, πάντως, θέλει να συνεχίσει στα πράσινα.

Οι επιστροφές

Πλην του Μαυρομμάτη ο οποίος θα επιστρέψει από τον δανεισμό του στη Σοντερίσκε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένας παίκτης που θα φορέσει ξανά τα πράσινα είναι ο Εμμανουηλίδης που δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για το μέλλον. Ο Βέργος (Χέρκουλες) δεν είναι στα πλάνα και θα δοθεί εκ νέου δανεικός, ενώ θα γυρίσει ξανά στην ομάδα ο Σέχου από την Μπολόνια.

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Με βάση τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τουλάχιστον 5-6 ποδοσφαιριστές τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν αποκτηθεί οι Καρλίτος και Βέλεθ, ενώ υπάρχει και ο Αγιούμπ που από τη νέα σεζόν θα είναι ενεργός και έτοιμος. Από εκεί και πέρα με βάση τις ανάγκες, αναμένεται να αποκτηθεί ένας παίκτης για τις θέσεις 6-8, ενώ ευκαιρίες για εκεί θα πάρει και ο Αλεξανδρόπουλος. Οι "πράσινοι" θα κινηθούν, επίσης, για ένα ακόμη εξτρέμ, ένα καθαρό εξάρι, έναν επιθετικό, αλλά και δυο ακραία μπακ, δεξιό και αριστερό. Αν προκύψει, φυσικά, κάποια πώληση παίκτη, τότε αυτομάτως διαφοροποιείται και η κατάσταση στην ενίσχυση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x