Διονύσης Δεσύλλας

Οσμάν Κουλιμπαλί: Κάτι παραπάνω από μια απλή λύση

Ο διεθνής μπακ από το Μάλι έδειξε με το «καλημέρα» ότι θα αποτελέσει μια σπουδαία προσθήκη για τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η θέση του δεξιού μπακ είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, μια… καταραμένη θέση. Μετά την πρώτη – εξαιρετική εποχή του Γιούρκα Σεϊταρίδη, η ομάδα ταλαιπωρήθηκε, αλλά δεν βρήκε ποδοσφαιριστή ικανό να κάνει τη διαφορά. Ούτε ο Λουκάς Βύντρα το κατάφερε. Ικανός ποδοσφαιριστής, «εργαλείο», «σκυλί του πολέμου» αλλά όχι ποδοσφαιριστής που θα σε ανέβαζε επίπεδο.

Για χρόνια, λοιπόν, το «τριφύλλι» έχει ταλαιπωρηθεί πολύ σ’ αυτή τη θέση. Τώρα, φαίνεται πως βρήκε δυο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές γι’ αυτή τη θέση. Για την κάλυψη της δεξιάς πλευράς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι το είπε ξεκάθαρα χθες, στη συνέντευξη Τύπου: «Εχουμε έναν παίκτη για το παρόν (Μέστο) και ένα για το μέλλον (Κουλιμπαλί). Και μπορεί ο Μέστο να ήταν κακός στο ματς με τον Αγιαξ και να χρειάζεται ανάσες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σβήνεται η αξία του για ένα παιχνίδι. Ας μην είμαστε μηδενιστές. Ο Ιταλός παραμένει ένα εξαιρετικό φουλ μπακ που μπορεί, με σωστή διαχείριση, να βγάλει τη χρονιά με θετικότατο πρόσημο.

Πάμε στον δεύτερο γι’ αυτή τη θέση, που δεν είναι άλλος από τον Ουσμάν Κουλιμπαλί…

Ξέραμε τα προσόντα του, αλλά δεν είχαμε εικόνα του ποδοσφαιριστή με την πράσινη φανέλα. Τον είδαμε για πρώτη φορά χθες και το δείγμα ήταν άκρως θετικό. Ο διεθνής άσος από το Μάλι ήταν εξαιρετικός σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα, είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ το Μπεργκ και το κυριότερο, έδειξε να μην έχει πρόβλημα προσαρμογής. Ο κορυφαίος δεξιός μπακ του περσινού πρωταθλήματος ήταν άψογος σχεδόν σε όλες τους τις ενέργειες, στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

Το επίπεδο ΚΑΙ σε αυτή τη θέση, του δεξιού μπακ έχει ανέβει. Με Μέστο και Κουλιμπαλί, η πλευρά είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη των τελευταίων ετών. Και ο Παναθηναϊκός, με τον τελευταίο φαίνεται πως έχει πετύχει διάνα με την απόκτησή του. Διότι, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει και σε δυο ακόμη θέσεις. Σαν δεξί στόπερ και σαν αμυντικό χαφ. Ο Κουλιμπαλί είναι κάτι παραπάνω από μια απλή λύση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x