Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Η νέα αρχή που επιβάλλεται, η διάθεση για μάχη και ο κόσμος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη γραμμή που πρέπει να τραβήξουν ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του και την προσπάθεια για νέα αρχή στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Έχει απέναντί του την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ένα σύνολο που μέχρι τώρα είναι αήττητο. Αν προσθέσουμε σε αυτά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «τριφύλλι», καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι «πράσινοι», θεωρητικά, έχουν τον τελευταίο λόγο για θετικό αποτέλεσμα.

Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε προβλέψεις, ούτε λέξεις, ούτε αρθρογραφίες, αλλά μια μάχη 90 λεπτών στον αγωνιστικό χώρο και επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ (ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει την τελευταία διετία και την κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος), κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράφει, ούτε να τον υποτιμά. Όποιος το κάνει αυτό θα είναι ένα μεγάλο λάθος που θα το πληρώσει.

Σε μια συγκυρία άσχημη και σε μια περίοδο κακή για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, την Κυριακή γίνεται η αρχή της «καυτής» τριάδας των ντέρμπι. Μετά και τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία φυσικά συνοδεύτηκαν από απαράδεκτες εμφανίσεις, περιθώρια για απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η μάχη για την 5η θέση θα χαθεί από τον Άρη και τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα πετύχει σε αυτά τα ματς, με πρώτο αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δε θα το τολμούσε στις καλές μέρες, θα το κάνει τώρα;

Αυτό που πρέπει να γίνει στο Κορωπί, αρχικά, είναι ένα ψυχολογικό ξεφόρτωμα. Ένα καθάρισμα μυαλού απ’ όλους. Πρέπει άπαντες να τραβήξουν μια γραμμή και να πουν «πάμε παρακάτω, συγκεντρωμένοι και με μεγάλο στόχο τη βελτίωση και τις νίκες». Η ψυχολογική ανάταση είναι το πρώτιστο σε αυτές τις περιπτώσεις σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Δε θα βοηθήσει σε τίποτα το βάρος της αποτυχίας των προηγούμενων αγώνων, ούτε φυσικά η συνέχεια σε ανάλογες σκέψεις που θα οδηγήσει σε ψυχολογική κατάρρευση. Πρέπει όλοι να… αδειάσουν και να δουν τη συνέχεια με καθαρό μυαλό και με συγκέντρωση στον μεγάλο στόχο. Αν δε συμβεί αυτό, όποια βελτίωση και να έρθει δε θα είναι αρκετή.

Ακολούθως, απαιτείται η σκληρή δουλειά, οι σωστές επιλογές από το τεχνικό τιμ και η διάθεση για μάχη στον αγωνιστικό χώρο. Μάχη κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα, μάχη κόντρα στο φαβορί. Αν γίνουν όλα τα παραπάνω και οι «πράσινοι» παρουσιαστούν αισθητά βελτιωμένοι στο γήπεδο, τότε ελπίδες υπάρχουν. Υπομονή, σκληρή δουλειά, άδειασμα του μυαλού και βλέπουμε την Κυριακή…

Οσο για την παρουσία του κόσμου; Την άποψή μου την έχω εκφράσει πολλές φορές και μέσω του ραδιοφωνικού αέρα και μέσω της αρθρογραφίας. Είναι κατανοητή η πίκρα και η απογοήτευση των φιλάθλων με όλα όσα γίνονται σε διοικητικό επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να δώσει το «παρών» στις κερκίδες. Όμως, εδώ που βρισκόμαστε η ομάδα τους χρειάζεται όλους. Καλό θα είναι, καθαρά και μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη μεγάλη μάχη που δίνει, ο κόσμος να είναι εκεί την Κυριακή. Να βρεθεί στη θέση του, να φωνάξει υπέρ του Παναθηναϊκού, να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή και ταυτόχρονα να στείλει όποιο μήνυμα θέλει.

* Τον Διονύση Δεσύλλα τον ακούτε κάθε βράδυ 00:00 - 02:00 στην εκπομπή afteradio και κάθε Σάββατο 12:00 - 14:00 στην εκπομπή "Οι ρεπόρτερ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x