Διονύσης Δεσύλλας

«Λύσσα» για τη νίκη στο γήπεδο, αλλά και στις κερκίδες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τους 4.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που ετοιμάζουν απόβαση στην Τρίπολη και την αποφασιστικότητα της ομάδας για μια ακόμη νίκη.

Του Διονύση Δεσύλλα

Δεν είναι λίγο αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Νίκες παντού, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με κάθε τρόπο, με πολλούς διαφορετικούς σκόρερ, με διαφορετικά συστήματα, με νεαρούς παίκτες και το κυριότερο: με ώριμο, στρωτό και συνεχώς όλο και καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το μυστικό γι αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής στον- για πολλούς ξεγραμμένο το καλοκαίρι- Παναθηναϊκό είναι μια λέξη. Υγεία. Μια υγεία που υπάρχει στα αποδυτήρια και σε συνδυασμό με την εξαιρετική και άκρως επαγγελματική δουλειά που γίνεται στο Κορωπί, έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε. Φυσικά, ο κύριος υπεύθυνος για όλο αυτό είναι ο Γιώργος Δώνης. Ο άνθρωπος που από την προετοιμασία της ομάδας έλεγε ότι θα παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό και τόνιζε κατ’ επανάληψη ότι, παρά τα προβλήματα, ο σύλλογος δουλεύει ως πολύ μεγάλος κι αυτό θα έχει αντίκρισμα.

Το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα είναι και το πιο δύσκολο μέχρι τώρα. Απέναντι σε μια ομάδα που θέλει πάρα πολύ τη νίκη, μέσα σε ένα γήπεδο που ποτέ δεν ήταν φιλόξενο για το τριφύλλι, οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα και να φτιάξουν ακόμη περισσότερο τη δική τους ψυχολογία, αλλά και του κόσμου. Ενός κόσμου που θα δώσει δυναμικό «παρών» στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, δείχνοντας ξανά ότι όταν βλέπει πράγματα σωστά ποδοσφαιρικά, είναι εκεί. Δίπλα στην ομάδα, στα εύκολα και τα δύσκολα.

Είναι εντυπωσιακή η μετακίνηση που θα κάνουν οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Από Αθήνα, από Πελοπόννησο, αλλά και από άλλες περιοχές. Μέχρι και από Καρδίτσα ετοιμάζονται να κατέβουν φίλοι της ομάδας, γεγονός που μαρτυρά ότι ο κόσμος θέλει μια… σπίθα για να ανάψει ξανά η φλόγα μέσα του. Υπολογίζεται ότι πάνω από 4.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού θα βρεθούν αύριο στις κερκίδες του γηπέδου του Αστέρα και θα προσπαθήσουν με τη στήριξή τους και τη φωνή τους να σπρώξουν την ομάδα σε ένα σημαντικό διπλό.

Το παιχνίδι, όπως γράψαμε και παραπάνω, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας θα παρουσιαστεί δυναμικός, μαχητικός και… ψυλλιασμένος. Δεν πρόκειται να ανοιχτεί, ούτε να αφήσει χώρους στους «πράσινους», όπως για παράδειγμα είχε κάνει η ΑΕΛ στο πρόσφατο «διπλό» της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να παίξει ένα ώριμο παιχνίδι, με πολλή συγκέντρωση, με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δίχως πολλά ρίσκα που θα δώσουν το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να γίνει επικίνδυνη. Το 3-5-2 είναι και το πιθανότερο σύστημα, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν αύριο από τον κόουτς του Παναθηναϊκού, που δεν ανοίγει τα χαρτιά του και πολύ καλά κάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x