Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός να ’σαι και μη φοβάσαι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει του πρώτου μεγάλου ματς με τον ΠΑΟΚ και στέκεται στη νοοτροπία που επικρατεί στο «τριφύλλι».

Tου Διονύση Δεσύλλα

Σε αρκετούς προκαλεί εντύπωση. Κάποιοι το θεωρούν αδιανόητο και άλλοι… περίεργο. Δεν είναι λίγοι, επίσης, αυτοί οι οποίοι απορούν με αυτή τη στάση του Παναθηναϊκού του Γιώργου Δώνη, ενόψει των μεγάλων αγώνων που έρχονται, αρχής γενομένης απ’ αυτό στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, τη Δευτέρα. Ποια στάση;

Αυτή των χαμηλών τόνων, μα και της αισιοδοξίας. Ή για να το διατυπώσουμε καλύτερα του «μη φόβου». Το είπε, άλλωστε, και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο ο προπονητής του «τριφυλλιού», όταν ρωτήθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι περισσότεροι άπειροι ποδοσφαιριστές του θα παίξουν σε ένα ντέρμπι μέσα σε μια «εχθρική» ατμόσφαιρα. «Δεν τους φοβάμαι τους ποδοσφαιριστές μου σε αυτά», ήταν η ξερή και απολύτως ειλικρινής απάντηση του κόουτς.

Τα πράγματα ενόψει του πρώτου μεγάλου αγώνα είναι ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός είναι το αουτσάιντερ, κόντρα σε μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μα και με προβλήματα τακτικά κυρίως στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι. Οι «πράσινοι» πηγαίνουν στην Τούμπα, με τους περισσότερους να τους έχουν ξεγραμμένους, μα με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία να κρατούν, όπως αναφέραμε παραπάνω, χαμηλούς τόνους, να πιστεύουν στους εαυτούς τους, να ασχολούνται μόνο με τον αγώνα και όχι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φυσικά να είναι έτοιμοι να παλέψουν με πάθος, μα δίχως φόβο.

Αυτή, άλλωστε, είναι και η νοοτροπία που έχει περάσει στους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης. Μια νοοτροπία μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Θυμηθείτε, άλλωστε, και τις δηλώσεις του τεχνικού των «πράσινων», πριν ακόμα αρχίσει η χρονιά. Μετά το φιλικό με τον Λεβαδειακό στην Καλλιθέα, ο κόουτς, μεταξύ άλλων, είχε πει: «Να ξέρετε ότι μπορεί να έχουμε άλλα προβλήματα, αλλά δουλεύουμε ως μεγάλη ομάδα και αυτό θα φανεί. Σας το λέω αυτό διότι το ζω καθημερινά στο Κορωπί».

Τα πάντα στον Παναθηναϊκού, στο «καθαρά» ποδοσφαιρικό κομμάτι, λειτουργούν όπως πρέπει σε ένα μεγάλο κλαμπ. Και αυτό προσπαθεί καθημερινά μέσω της δουλειάς, των ομιλιών, της ψυχολογίας, να περνάει ο Δώνης στους ποδοσφαιριστές του. Τη λογική, το πνεύμα του μεγάλου Παναθηναϊκού, ο οποίος πηγαίνει και «χτυπάει» κάθε παιχνίδι με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα. Ετσι όπως πρέπει να είναι, δηλαδή. Με τέτοια νοοτροπία, λοιπόν, θα πάει και στην Τούμπα το τριφύλλι. Και με τον στόχο του αποτελέσματος, είτε αυτό θα είναι η νίκη, είτε η ισοπαλία. Φαβορί, φυσικά, είναι ο ΠΑΟΚ. Όμως, κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ξεγραμμένο αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα ψάξει την πρώτη υπέρβαση της χρονιάς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x