Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Θέλει δουλειά και κυρίως μεταγραφές ποιοτικών εξτρέμ και επιθετικών

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την αναμενόμενη εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό της χρονιάς και γι’ αυτά που χρειάζεται το τριφύλλι.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Γνωρίζαμε από πριν ότι το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι στη δυναμική Ολεξάντριγια, δεν θα ήταν και για πολλά συμπεράσματα. Μιλάμε για το πρώτο ξεμούδιασμα των ποδοσφαιριστών. Για την πρώτη... κρυάδα. Συνεπώς, δεν μπορούμε να σταθούμε ιδιαίτερα, ούτε να θεωρήσουμε ένα τέτοιο ματς... οδηγό για τη χρονιά που θα έρθει. Οφείλουμε, όμως, να κάνουμε ορισμένες μικρές παρατηρήσεις για όσα όσα είδαμε ή δεν είδαμε στο 0-0 με την ουκρανική ομάδα.

*Στο ανασταλτικό κομμάτι, οι «πράσινοι» τα πήγαν καλά. Κάλυπταν χώρους, ήταν σφικτοί σε κέντρο και επίθεση, έτρεχαν πολύ, πρέσαραν και όλα αυτά δεν έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές των Ουκρανών ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ ευκαιρία κλασική δεν είχαν. Τόσο τα χαφ, όσο και οι στόπερ και οι πλάγιοι τα πήγαν εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι. Η ανασταλτική λειτουργία, συνολικά, είναι κάτι που ικανοποίησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

*Η μεγάλη πληγή ήταν η δημιουργία. Η φαντασία έλειπε (σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η απουσία του Βιγιαφάνιες), παρά το γεγονός ότι οι πλαγιοι μπακ, Κουλιμπαλί και Χουλτ ανέβαιναν, ευκαιρίες δεν γίνονταν και οι «πράσινοι» αρκέστηκαν, κατά κύριο λόγο, στα μακρινά σουτ. Είναι δεδομένο ότι σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από υποτονική. Προβλέψιμη και μη παραγωγική. Η τελευταία απειλή ήταν στο 52’, όταν ο Χατζηγιοβάννης αντί να πλασάρει, έκανε το περιττό και προσπάθησε να βγάλει μόνο του τον Πίσπα. Είναι απαραίτητη για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση καλών ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν στη δημιουργία.

*Η εικόνα των «νέων» ήταν σοβαρή. Ο Όμρι Άλτμαν ξεκίνησε βασικός και έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός. Είχε καλές επαφές με την μπάλα, καλές κινήσεις και προσπάθησε να βγάλει κάποιες έξυπνες μπαλιές στην επίθεση. Είναι ακόμη πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Οσο για τον Κολοβέτσιο, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε πρώτα ως στόπερ και στη συνέχεια ως αριστερό μπακ. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού η ομάδα δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα.

*Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολλή δουλειά, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Η προετοιμασία έχει ακόμη δρόμο μπροστά της και ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να δουλέψει στις αδυναμίες. Εκτός αυτού, όμως, η ομάδα έχει πολύ περισσότερο απ' όλα ανάγκη από ποιοτικές μεταγραφές από τη μέση και μπροστά. Η έλλειψη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που θα καλύψουν τις θέσεις των εξτρέμ και των επιθετικών είναι δεδομένη και φάνηκε πάρα πολύ στο πρώτο φιλικό ματς στην Ολλανδία. Κρίνεται επιβεβλημένη η απόκτηση καλών ποδοσφαιριστών που θα δώσουν άλλον... αέρα και ποιότητα που δεν υπάρχει τώρα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Με αυτόν τον στόχο κινούνται, άλλωστε, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" και γι αυτό, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, από την ερχόμενη εβδομάδα το ρόστερ θα γεμίζει από τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x