Διονύσης Δεσύλλας

Πήγε στη Νέα Σμύρνη και δεν ακούμπησε…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο και τον προβληματισμό που πρέπει να έχει ο Γιώργος Δώνης.

Η σημερινή εικόνα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη ήταν, χωρίς υπερβολές, καταθλιπτική. Μια ομάδα που δεν απείλησε ποτέ, με εξαίρεση ένα σουτ του Μακέντα στο 59’, ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που έμοιαζε σαν να μην ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, με αδιανόητα λάθη, με καθόλου καθαρό μυαλό και με μηδενική δημιουργικότητα και φαντασία.

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα έχει προβλήματα και αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τις απουσίες των Ινσούα, Κουλιμπαλί και Γιόχανσον, καταλαβαίναμε εξ αρχής ότι η αποστολή στη Νέα Σμύρνη μόνο εύκολη δε θα ήταν. Όμως, η εμφάνιση που είχαν οι «πράσινοι» απέναντι στους «κυανέρυθρους» ήταν ό, τι χειρότερο μπορούμε να δούμε.

Τα γκολ της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν… δώρο της πράσινης άμυνας. Δείτε στο πρώτο τέρμα του Ντουρμισάι πόσα λάθη γίνονται και πόσο εύκολα η μπάλα φτάνει στον σκόρερ, ο οποίος δίχως να πιέζεται, κάνει ένα απλό πλασέ και ανοίγει το σκορ. Δείτε, επίσης, ξανά την αδράνεια στο γκολ του Σταυρόπουλου, έπειτα από ένα χαμηλό κόρνερ (!), με τους παίκτες του Δώνη απλώς να… παρακολουθούν!

Στο επιθετικό κομμάτι δεν έγινε τίποτα σωστά από τους «πράσινους». Επί της ουσίας ο Κότνικ δεν απειλήθηκε ποτέ. Οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης ήταν κακοί, ο Άλτμαν επίσης, ο Μακέντα δεν πήρε την μπάλα εκεί που θα έπρεπε, οι ακραίοι μπακ δεν βοήθησαν ποτέ σε δημιουργικό επίπεδο. Μαύρο χάλι…

Ο Γιώργος Δώνης πρέπει να προβληματίζεται με τη νέα κακή εμφάνιση. Δεν είναι εύκολο εδώ που έχουμε φτάσει να ζητάς πολλά από παίκτες που τα έχουν δώσει όλα και που φαίνεται να έχουν φτάσει στα όρια. Μην ξεχνάμε ότι ποιοτικά το ρόστερ είναι κοντό και πλέον αυτό φαίνεται και κοστίζει στο «τριφύλλι».

Ακολουθούν τα δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ για να διεκδικήσει πράγματα από τα ντέρμπι. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές…

Υ.Γ: Η φάση του τρίτου λεπτού και το τράβηγμα του Ντουρμισάι στον Κουρμπέλη είναι ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Για μια ακόμη φορά ο διαιτητής αδικεί τον Παναθηναϊκό και μάλιστα πολύ νωρίς. Το τι θα γινόταν αν δινόταν το πέναλτι και άνοιγε το σκορ η ομάδα του Δώνη δεν το ξέρει κανείς. Δεν το μάθαμε ποτέ, λόγω της αδιανόητης απόφασης του Κουμπαράκη να συνεχίσει το ματς δίχως να δείξει την άσπρη βούλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x