Διονύσης Δεσύλλας

Η νίκη που ήθελε, οι... πινελιές Βιγιαφάνιες και ο χαφ του μέλλοντος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες, την ποιότητα του Αργεντινού άσου, αλλά και τον εξαιρετικό Αλεξανδρόπουλο.

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν η νίκη, προκειμένου οι πράσινοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δυο σερί ήττες και να ανέβουν βαθμολογικά. Έτσι κι έγινε. Οι παίκτες του Μπόλονι επιβλήθηκαν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1 επί της ομάδας του Αγρινίου, εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες των Άρη και Ατρομήτου και έφτασαν τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

*Η εμφάνιση δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή. Το τριφύλλι έβαλε για πρώτη φορά δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε άλλες τρεις φορές αλλά τα τέρματα ακυρώθηκαν σωστά από το VAR, ενώ αν ήταν λίγο πιο επιθετικό στην επανάληψη θα μπορούσε να βάλει ένα ακόμα. Όμως, το κυρίαρχο τώρα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι το θέαμα. Αν έρθει, θα είναι, φυσικά, καλοδεχούμενο. Στην κατάσταση την οποία βρίσκεται η ομάδα, πρέπει να παίρνει αποτελέσματα και τα υπόλοιπα ας τα δει στην πορεία.

*Σε ατομικό επίπεδο, η ποιότητα του Βιγιαφάνιες ξεχώρισε. Ο Αργεντινός έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός και ο Παναθηναϊκός "γλύκανε" μεσοεπιθετικά. Ο "Βίγια", χάρη στην εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και την ποδοσφαιρική του αντίληψη, άπλωνε ωραία το παιχνίδι της ομάδας του, είχε πάθος, ενώ από δική του έμπνευση ξεκίνησε το δεύτερο γκολ, όταν έδωσε την μπάλα στον Καρλίτος και ο τελευταίος στον Ζαγαρίτη. Απ' αυτόν, επίσης, άρχισαν όλα στα δυο από τα τρία τέρματα που ακυρώθηκαν. Τακτικά, βέβαια, ο Μπόλονι πρέπει να βρει τον τρόπο, αφού ο έμπειρος άσος αγωνιζόμενος ως αριστερός χαφ (στο δεύτερο πέρασε δεξιά), έκλεινε στο κέντρο, με αποτέλεσμα στην άμυνα ο Μακέντα να καλύπτει τον χώρο, μπροστά από τον Ζαγαρίτη. Πάντως, αυτόν τον Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται και η αλήθεια είναι ότι του έλειψε όσο καιρό ήταν εκτός ή δεν μπορούσε να παίξει βασικός.

*Οι Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος, επίσης, ήταν θετικότατοι. Ο πρώτος συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό με τα ανεβάσματά του. Από δική του κούρσα και σωστό γύρισμα ήρθε το αυτογκόλ του Λιάβα, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη όταν από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον νεαρό χαφ, ήταν το... μηχανάκι στη μεσαία γραμμή. Είχε πολλά τρεξίματα, κάθετες ταχύτατες κινήσεις, σωστές μεταβιβάσεις τις περισσότερες φορές και με την παρουσία του απελευθέρωνε τον Μαουρίσιο. Εξαιρετικό παιχνίδι ξανά από τον Αλεξανδρόπουλο, που έχει παρόν και φυσικά πολύ μέλλον.

*Ο Αγιούμπ επέστρεψε ως αλλαγή και μάλιστα όταν μπήκε στο ματς, ο Μπόλονι διαφοροποίησε το σύστημα σε 4-2-3-1. Στο 77' ο Μαροκινός ήταν αυτός που έβγαλε σε θέση βολής τον Ζαγαρίτη, αλλά φαίνεται ότι ακόμα θέλει χρόνο. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι και η επιστροφή του Μπουζούκη, ο οποίος πέρασε κι αυτός ως αλλαγή στον αγώνα. Στα θετικά βάζουμε και το γκολ του Μακέντα. Ο Ιταλός χρειαζόταν πολύ να σκοράρει για να ανεβάσει την ψυχολογία του, μετά τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις και την αφλογιστία του.

*Ο στόχος επετεύχθη. Ακόμα, χρειάζεται πολλά ο Παναθηναϊκός για να γίνει μια καλύτερη ομάδα και κυρίως μια ομάδα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θέλει δουλειά, αλλά και κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του. Οι νίκες, μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να έρχονται. Το ματς με τον Παναιτωλικό ανήκει στην ιστορία, οι πολύτιμοι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και πλέον το τριφύλλι κοιτάζει τη δύσκολη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x