Διονύσης Δεσύλλας

Για πόσο ακόμα θα αντέχετε να βλέπετε τέτοιον Παναθηναϊκό;

Οση διάθεση κι αν υπάρχει, όση δουλειά κι αν κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τους παίκτες του, η ποιότητα έχει χαθεί και ο Παναθηναϊκός θα τα βρίσκει ακόμα πιο σκούρα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας

Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας

Αυτό που είδαμε χθες στη Ριζούπολη ήταν μια εικόνα από το παρόν, αλλά κυρίως από το μέλλον για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Μια ομάδα διαλυμένη, μια ομάδα που καλείται να χτιστεί ξανά από την αρχή για 5η φορά μέσα σε λίγους μήνες, μια ομάδα ταλαιπωρημένη απ’ όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Με παίκτες οι οποίοι έδειξαν διάθεση, είχαν ψυχή, ενέργεια και συγκέντρωση, αλλά έχουν και ένα «ταβάνι».

Η ποιότητα μετά τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών έχει «εξαφανιστεί» από το πράσινο ρόστερ. Οι λύσεις είναι ελάχιστες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να πειραματίζεται τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια, βάθος- φυσικά- δεν υπάρχει και μοιραία από εδώ και πέρα οι νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο Στάικος, ο Πίσπας, ο Κουντουριώτης και άλλοι θα παίρνουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες.

Αυτό το τελευταίο μελλοντικά μπορεί να βγει σε καλό για το «τριφύλλι» και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Τώρα, όμως, είναι προβληματικό. Όχι γιατί οι νεαροί και ταλαντούχοι άσοι παίρνουν λεπτά συμμετοχής, αλλά διότι η μετάβαση σε μια νέα διαφορετική ομάδα είναι βίαιη και όχι ομαλή, αποτέλεσμα των αποφάσεων των διοικούντων για διάλυση του ρόστερ, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Στο χθεσινό 0-0 με τον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός ήταν ψυχωμένος και δουλεμένος. Τακτικά το πήγε σωστά το παιχνίδι, δεν κινδύνεψε με εξαίρεση μια φάση στο 9’ όταν ο Ελμπαζ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ είχε και 2-3 ευκαιρίες να σκοράρει. Οι «πράσινοι» τα έδωσαν όλα, δίχως να καταφέρουν ούτε τώρα να πάρουν το πρώτο «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Βλέπετε, η ποιότητα συνήθως υπερισχύει όλων των υπολοίπων στοιχείων που αναφέραμε και από τη στιγμή που αυτή, πλέον, δεν υπάρχει, ο Παναθηναϊκός θα είναι αναγκασμένος να παλεύει κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα με αξιοπρέπεια για να παίρνει τα αποτελέσματα, μη έχοντας τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Δεν είναι δυνατόν να κάνει κάτι παραπάνω, όση καλή δουλειά κι αν γίνεται στο Κορωπί.

Το ερώτημα είναι «Για πόσο ακόμα θα αντέχετε να βλέπετε τέτοιον Παναθηναϊκό;». Για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι ίδια και απαράλλακτη. Ενας προπονητής, 18 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 4-5 από τις ακαδημίες, ένας κόσμος «άδειος» και μέχρι εκεί. Και ελπίδα όλων θα είναι στο τέλος της σεζόν να γίνει κάτι το οποίο θα επαναφέρει το κλαμπ στην κανονικότητα του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x