Διονύσης Δεσύλλας

Σεβασμός για τον τεράστιο Μλάντεν Πέτριτς

Ηρθε στη χώρα μας και έδειξε ότι εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι και 100% επαγγελματίας. Από την αρχή, μέχρι το τέλος. Γράφει για τον Μλάντεν Πέτριτς στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Τέτοιες στιγμές είναι που μένουν στην πορεία της ζωής σου. Και τις θυμάσαι για πάντα. Στο φινάλε της καριέρας του, ο τεράστιος Μλάντεν Πέτριτς, ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, κρατώντας από το χέρι τον μικρό του γιο και την κορούλα του και γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο. Εναν κόσμο που αναγνώρισε τον απόλυτο επαγγελματισμό του Κροάτη, o οποίος ήρθε και φεύγει σαν κύριος.

Είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν πατήσει το πόδι τους στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Εξαιρετικός επιθετικός, με καταπληκτική τεχνική κατάρτιση και σπουδαία ατομικά επιτεύγματα στην καριέρα του. Ειδικά στη Γερμανία, εκεί που πέρασε και τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια της ζωής του. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε στο 50% απ' αυτά που μπορούσε. Βλέπετε, οι τραυματισμοί του παρελθόντος, του είχαν κοστίσει. Αν δεν τους είχε περάσει, το πιο πιθανό είναι να μη φορούσε ποτέ την πράσινη φανέλα, διότι το συμβόλαιό του δεν θα αντεχόταν.

Εκτός από... αρτίστας της μπάλας, ήταν και άψογος επαγγελματίας. Χωρίς πολλά λόγια, δίχως υποσχέσεις και λαϊκισμούς. Δεν πούλησε οπαδιλίκι, δεν προσπάθησε να... εξαργυρώσει το γκολ του απέναντι στον Ολυμπιακό, για να γίνει αρεστός στον κόσμο. Δούλευε, έπαιζε πάντα αυτό που ήξερε και μπορούσε και ήταν πρότυπο επαγγελματία. Και σήμερα, όταν ακούστηκε για τελευταία φορά το σφύριγμα του διαιτητή στη Λεωφόρο, λύγισε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Μόνο σεβασμός για τέτοιους ποδοσφαιριστές. Μόνο σεβασμός για τον τεράστιο Μλάντεν Πέτριτς, που έπειτα από 19 χρόνια καριέρας στα γήπεδα κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε στα ελληνικά γήπεδα και υποκλινόμαστε στο ταλέντο του και τον χαρακτήρα του.

Υ.Γ: Για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Για μια ακόμη φορά, ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Χωρίς πλάνο, χωρίς συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης, στηριζόμενος αποκλειστικά στο ταλέντο και τις επινοήσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών. Πάλι καλά που ο Σεμπάστιαν Λέτο βρήκε για μια ακόμη φορά δίχτυα και κράτησε ζωντανή την ομάδα, ενόψει της συνέχειας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x