Διονύσης Δεσύλλας

Ο ώριμος Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι

Ο Διονύσης Δεσύλλας βγάζει τα συμπεράσματα από τα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά κρίσιμα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και τα καταγράφει στο sportfm.gr.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ο πρώτος και άμεσος στόχος του Παναθηναϊκού, για τη νέα σεζόν, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρόκριση στους ομίλους του Europa League, τέλος στον περσινό εφιάλτη για τον Σύλλογο (ποδοσφαιρικό τμήμα και Ερασιτέχνη) και τον κόσμο του και επιστροφή εις τας Ευρώπας.

Μια επιστροφή που έρχεται με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, σε τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια και από τα οποία βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο. Ας τα δούμε, λοιπόν…

*Ο Παναθηναϊκός έδειξε στα παιχνίδια με ΑΪΚ και Μπρόντμπι χαρακτήρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Παρά το γεγονός ότι έχουν αποκτηθεί από τον Ιανουάριο και μετά πολλοί ποδοσφαιριστές, άρα μιλαμε και για μια νέα ομάδα, οι «πράσινοι» επιδεικνύουν μια αξιοσημείωτη σοβαρότητα και μια ωριμότητα που πέρυσι έλειψε. Δεν είναι τυχαίο ότι σε 4 παιχνίδια, η πράσινη εστία παραβιάστηκε μόλις μια φορά! Η ομοιογένεια, αν και βρισκόμαστε στις αρχές της σεζόν, είναι εντυπωσιακή.

*Η ποιότητα στο πράσινο ρόστερ έχει ανέβει. Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και για συγκεκριμένα πράγματα. Το γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο. Αποκτήθηκαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ παίκτες. Και οι κανονικοί παίκτες, κάνουν και κανονική ομάδα. Λεντέσμα, Χουλτ, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, είναι μόνο κάποιοι από τους φετινούς. Προσθέστε και τις… χειμερινές αφίξεις, που ακούν στο όνομα Μολέδο, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μέστο και ολοκληρώνεται το παζλ.

*Κάτι πολύ σημαντικό που είναι επιτακτική ανάγκη σε μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους είναι το βάθος στο ρόστερ. Με απλά λόγια, ο πάγκος. Αν πέρυσι έλεγε κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε την πολυτέλεια να έχει εκτός ενδεκάδας τον Λέτο ή τον Βιγιαφάνιες, το πιθανότερο είναι να βάζαμε τα γέλια. Τώρα γίνεται. Και υπάρχουν στιγμές, που κάποιος απ’ αυτούς θα έρθει από τον πάγκο και θα δώσει λύσεις. Όπως έγινε σήμερα στη Δανία, κόντρα στην Μπρόντπι, με τον «Σέμπα».

*Αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό είναι ένας ακόμα στόπερ, αλλά και ένας χαφ. Ναι,ο Ιβανοφ στα δυο τελευταία παιχνίδια ήταν εξαιρετικός. Αλλά ο… Σίλντενφελντ, είναι Σίλντενφελντ! Είναι άλλη κλάση. Και αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να τον αποκτήσουν θα ενισχυθούν απίστευτα στα μετόπισθεν. Χρειάζεται, επίσης, ένας «κόφτης» γιατί τέτοιος δεν υπάρχει. Δείτε τι έγινε στο πρώτο 30λεπτο στη Λεωφόρο, απέναντι στην Μπρόντμπι, αλλά και στο πρώτο ημίχρονο, στη Δανία. Ο Λεντέσμα είναι ποιοτικός πλειμέικερ και ο Ζέκα οκτάρι. Όπως και ο εξαιρετικός, μέχρι στιγμής, Λουντ. Χρειάζεται απαραιτήτως ένα «μηχανάκι» για τη μεσαία γραμμή για να βγει η χρονιά.

*Τα δείγματα για τη συνέχεια είναι άκρως αισιόδοξα και θετικά. Όχι, δεν εντυπωσιάζει ο Παναθηναϊκός. Όχι, δεν παίζει το… σούπερ ουάου ποδόσφαιρο. Εχει φτιάξει, όμως, μια σοβαρή, κανονική, ώριμη ομάδα που μαθαίνει να διαχειρίζεται καταστάσεις και να παίρνει αυτό που θέλει. Κι αυτό, τώρα, είναι το σημαντικότερο. Καλή χρονιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x