Διονύσης Δεσύλλας

Σοβαρός Παναθηναϊκός για μια κούπα που θέλει πολύ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, τη νοοτροπία που επέδειξε και τη συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Εξ’ αρχής το Κύπελλο Ελλάδας αποτελούσε έναν από τους στόχους του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα χάθηκε από πολύ νωρίς και η Ευρώπη αποδείχθηκε ακόμη μακρινή υπόθεση για το «τριφύλλι», ο δεύτερος τη τάξει θεσμός στην Ελλάδα έγινε ο νούμερο ένα στόχος για την ομάδα. Ο τίτλος αυτός είναι αυτή τη στιγμή αυτοσκοπός για τους «πράσινους», που θέλουν με αυτό τον τρόπο να μετριάσουν την κακή χρονιά, να προσθέσουν ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή τους και φυσικά να κάνουν τον κόσμο τους να χαμογελάσει.

Το σημερινό ματς στην Τρίπολη είχε από την αρχή χαρακτήρα διαδικαστικό. Το 4-0 του πρώτου παιχνιδιού, αλλά και η γενικότερη καλή εικόνα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη τον τελευταίο μήνα, δεν έδινε καμία πιθανότητα στον Αστέρα να διεκδικήσει κάτι καλό. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο νίκησε, χάρη στο παρθενικό γκολ του Νίκου Μαρινάκη στις καθυστερήσεις, αλλά έδειξε και ωριμότητα. Δεν παρουσιάστηκε… χαλαρός, λόγω της τεσσάρας του «Απόστολος Νικολαϊδης». Το αντίθετο. Ηταν σοβαρός, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ήταν πειθαρχημένοι στα καθήκοντά τους, κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες και ικανοποίησαν τον προπονητή τους, με τη νοοτροπία που επέδειξαν. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το σημαντικό για τον Ελληνα τεχνικό. Να δει την ομάδα του σοβαρή και προσηλωμένη στα όσα είχε ζητήσει. Να δει έναν Παναθηναϊκό που δεν θα πήγαινε για αγγαρεία στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, όπως θα συνέβαινε αν γυρίζαμε τον χρόνο λίγους μήνες πριν…

Στους διακριθέντες ήταν σίγουρα ο Πολ Ζοσέ Εμποκού, που κουλαβούσε σωστά την μπάλα, τη μοίραζε επίσης καλά, ενώ είχε και μια ευκαιρία να σκοράρει, όταν εξαπέλυσε ένα σουτ – δυναμίτη στην επανάληψη, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ είπε «όχι». Καλή εμφάνιση είχαν, επίσης, οι Λουντ και Ρέις, που έπαιξαν στον άξονα, αλλά και ο Μπουμάλ που ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους του.

Ο Λέτο στην επιστροφή του, είχε δυο ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ πολύ καλός ήταν και ο νεαρός Χατζηγιοβάννης, που μπήκε ως αλλαγή, αναστάτωσε την άμυνα του Αστέρα και από τα δικά του πόδια άρχισε η φάση για το γκολ του Μαρινάκη. Ο Μολίνς έκανε ντεμπούτο, παίζοντας για 30 λεπτά. Δεν μπορεί, φυσικά, από τώρα να κριθεί, μια και δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση βολής. Πάλεψε να κερδίσει μπάλες και έδειξε να έχει πάθος. Θα τον δούμε στη συνέχεια για να αρχίσουμε να βγάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x