Διονύσης Δεσύλλας

Στις αρχές του δρόμου για Γιαννακόπουλο και επενδυτές

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις σοβαρές εξελίξεις στο θέμα Γιαννακόπουλος – ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να γίνει η αλλαγή σελίδας στην ομάδα.

Του Διονύση Δεσύλλα

Μετά και την επιστολή του επενδυτικού σχήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιάννη Αλαφούζο, η πρόταση για την ΠΑΕ έλαβε, πια, και επίσημο χαρακτήρα. Έπειτα από την παρουσίαση πλάνου – πρότασης στην κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, το κονσόρτσιουμ του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ προχώρησε στο επόμενο βήμα, ζητώντας τη δέσμευση του κ. Αλαφούζου να πει το «ναι» για την παραχώρηση των μετοχών, αν και εφόσον «προχωρήσει» το πρότζεκτ Athens Alive.

Το έχουμε πει ξανά και το έχουμε γράψει: Μοναδική προϋπόθεση για να πάρει ο Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι να ανάψει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την τεράστια επένδυση στο ΟΑΚΑ. Αν επενδυτές και ελληνική κυβέρνηση τα βρουν σε αυτό το κομμάτι, να είστε σίγουροι ότι η ΠΑΕ θα περάσει οριστικά στα χέρια του Γιαννακόπουλου και της ομάδας του. Δεν θα υπάρξουν άλλα εμπόδια. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα είναι σκούρα, παρά τις προσπάθειες του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να πείσει τους συμπαίκτες του να μπουν νωρίτερα στην ΠΑΕ, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα οικονομικά προβλήματα και οι κίνδυνοι με αφαιρέσεις βαθμών και υποβιβασμούς για το «τριφύλλι».

Κάτι σημαντικό: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αλαφούζος είναι θετικός στις απαιτήσεις της πλευράς Γιαννακόπουλου. Έχει λάβει την επιστολή και από τη στιγμή που θέλει να απεμπλακεί, βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη προοπτική, που, ούτως ή άλλως, αποτελεί στην παρούσα φάση και τη μοναδική ελπίδα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Το παραπάνω το καταγράφουμε ως πρώτη πληροφόρηση και όχι ως κάτι επίσημο από την πλευρά του νυν μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Μπορεί τα πάντα να φαίνονται αισιόδοξα για το μέλλον του ταλαιπωρημένου αυτού συλλόγου, αλλά θα πρέπει όλοι να είναι συντηρητικοί στις εκτιμήσεις τους και να έχουν υπομονή για τις τελικές εξελίξεις στο θέμα. Έρχονται μέρες με σημαντικές και πολλές εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο, αλλά καλό είναι να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές του δρόμου. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να συμβούν στη διαδρομή. Το μπαλάκι έχει περάσει εδώ και μέρες στην κυβέρνηση και αν αυτή προχωρήσει τη διαδικασία για το Athens Alive, όλα θα γίνουν πιο εύκολα, όλα θα γίνουν καλύτερα. Από τη στιγμή που οι κυβερνώντες θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ώστε να εγκριθεί και να θωρακιστεί η υλοποίηση του έργου στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει οριστικά σελίδα, θα μπει σε μια νέα διαφορετική εποχή και θα μάθουμε αν, τελικά, έπειτα από 39 χρόνια ήρθε η ώρα η ΠΑΕ να περάσει στα χέρια του Γιαννακόπουλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x