Διονύσης Δεσύλλας

Στο ερώτημα «ΠΑΟ μπορείς;» θα απαντήσουν ο Ουζουνίδης και η διοίκηση

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει σήμερα το «χτίσιμό» του στο Τέχελεν της Ολλανδίας και ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τις δυσκολίες, αλλά και τις προσδοκίες που πρέπει να υπάρχουν.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Με τις δυσκολίες να είναι πολλές και την ατμόσφαιρα κυρίως στον κόσμο, όχι και την καλύτερη, ο Παναθηναϊκός αρχίζει σήμερα το «χτίσιμό» του στο Τέχελεν της Ολλανδίας. Οι «πράσινοι» ξεκινούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, έχοντας, φυσικά, αρκετές εκκρεμότητες στο ρόστερ τους και με έναν Μαρίνο Ουζουνίδη να αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για το «αύριο». Έναν Ουζουνίδη, στον οποίο έχουν «φορτωθεί» (με την καλή έννοια) σχεδόν τα πάντα, μετά και τα όσα συνέβησαν και τα οποία οδήγησαν στην αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο προπονητής έχει την ευθύνη της δημιουργίας, αλλά και της ενίσχυσης.

Το μεγάλο ερώτημα, ενόψει της νέας χρονιάς είναι ένα: «ΠΑΟ, μπορείς;». Και αφορά, φυσικά, τη δυνατότητα της ομάδας να ξεπεράσει τα απανωτά «χαστούκια», να διορθώσει τα λάθη που έγιναν και να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει υψηλούς στόχους και να κερδίσει ξανά τον κόσμο της, ο οποίος- κατά μεγάλη πλειοψηφία- νιώθει μεγάλη απογοήτευση. Η απάντηση θα δοθεί, κατά κύριο λόγο, από τον προπονητή και τη διοίκηση.

Ο Εβρίτης τεχνικός είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να καταφέρει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο και με τη δουλειά να διεκδικήσει μεγάλους στόχους. Είναι, όμως, και ρεαλιστής και κατανοεί ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Όλες αυτές τις μέρες, προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να ξεσκαρτάρει το ρόστερ και παράλληλα να βρει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές για το ρόστερ, με βάση και τα οικονομικά δεδομένα. Ο Ουζουνίδης το ψάχνει πολύ. Φιλτράρει όσο δεν πάει όλες τις περιπτώσεις που είτε προτείνονται, είτε βρίσκει αυτός και οι συνεργάτες του και καταλήγει. Μεγάλος του στόχος είναι να καλυφθεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, το κενό του Μπεργκ, αλλά και αυτά των Εμποκού, Κλωναρίδη και να αποκτηθούν 3-4 ακόμη ποδοσφαιριστές, ικανοί για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που θα προσπαθήσει να γίνει ξανά αυτός που ήταν στο παρελθόν.

Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί και η παρέμβαση της διοίκησης. Για να το θέσουμε καλύτερα, θα χρειαστεί μια «αλλαγή σκέψης» σε πολλά επίπεδα από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τον σύλλογο, αλλά και μια πολύ μεγάλη στήριξη στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Οι διοικούντες έχουν υποχρέωση και να βοηθήσουν όσο δεν πάει τον κόουτς της ομάδας και παράλληλα να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν οδηγήσει (κάποια απ’ αυτά) στη σημερινή κατάσταση.

Η σεζόν θα είναι μεγάλη και δύσκολη. Οι απαντήσεις στο αν μπορεί να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός θα δοθούν σιγά – σιγά. Για να είναι, όμως, «σωστές» και να ξεπεραστούν τα κακά για το κλαμπ, θα πρέπει να τηρηθούν τα παραπάνω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x