Διονύσης Δεσύλλας

Μεγάλη πρόκριση κόντρα σε όλα!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη μεγάλη πρόκριση του τριφυλλιού στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την ήθελε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση ο Παναθηναϊκός. Για πολλούς λόγους. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν καταστροφικός για την ομάδα του Γιώργου Δώνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η πίεση ήταν μεγάλη. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν κόντρα στη ροή του αγώνα, οι σκληροτράχηλοι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Παντελάκη και έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του "τριφυλλιού".

Οταν αργότερα ο Ινσούα σκόραρε, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί πεντακάθαρο γκολ του Αργεντινού, τότε τα πράγματα από δύσκολα έγιναν... σκούρα για τους γηπεδούχους. Διότι και το τέρμα της ισοφάρισης δε μέτρησε και δημιουργήθηκε εκνευρισμός, κάτι που μόνο κακό είναι για μια ομάδα η οποία καλείται να κάνει μια μεγάλη ανατροπή και να σημειώσει τρία τέρματα για να προκριθεί. Είναι να απορεί κανείς, τι μπορεί να είδε ο βοηθός και να έδωσε αυτό το οφσάιντ. Εδώ δε μιλάμε καν για οριακή φάση. Ο Ινσούα καλυπτόταν τουλάχιστον μισό μέτρο! Οι "πράσινοι" είδαν για μια ακόμη φορά να αδικούνται από διαιτητική απόφαση. Αυτή τη φορά, όμως, έδειξαν χαρακτήρα, είχαν καθαρό μυαλό και φρόντισαν να... κρατήσουν το καλό για το δεύτερο ημίχρονο.

Πόσοι αλήθεια περίμεναν ότι έπειτα απ' όσα συνέβησαν στο πρώτο 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στην πρόκριση; "Λίγοι" είναι η απάντηση. Πιθανότατα και κανένας. Το "τριφύλλι" βγήκε μπροστά ορθολογικά, έψαξε το γκολ δίχως πανικό, αλλά με ποδοσφαιρική λογική, έβαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του και κατάφερε από το 56' μέχρι το 72' να βρει αυτό που ήθελε. Γκολ από τον Δώνη, γκολ από τον Σένκεφελντ, γκολ με πέναλτι (καθαρό) από τον Μακέντα και η μεγάλη ανατροπή ήταν γεγονός. Ακόμη κι όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Κουρμπέλη στο 77', διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την κούραση από την υπερπροσπάθεια και έφτασε μια πανάξια πρόκριση που τόσο πολύ ήθελε.

Το αποτέλεσμα αυτό και με τον τρόπο τον οποίο ήρθε, φέρνει πολλά κέρδη για το "τριφύλλι". Εκτός από το κυρίαρχο, που ήταν η πρόκριση, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση όλων και φυσικά την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και των δύσκολων αναμετρήσεων που έχει στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας με την Ξάνθη την Κυριακή. Πολλά μπράβο σε όλους για το σημερινό. Στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του, στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και βοήθησε με τη στήριξή του την ομάδα στο να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση έπειτα από ματς - θρίλερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x