Διονύσης Δεσύλλας

Θέλεις τίτλο; Απόδειξη…

Παιχνίδια σαν το σημερινό με τη Βέροια είναι απ’ αυτά στα οποία η νίκη αποτελεί υποχρέωση αν θες να λέγεσαι ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Tου Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ρίχνοντας μια ματιά στην προϊστορία, μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι η Βέροια μόνο φιλόξενη έδρα δεν είναι για τον Παναθηναϊκό. Σε σύνολο 16 παιχνιδιών στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, οι «πράσινοι» μετρούν μόλις πέντε νίκες. Τρια παιχνίδια έχουν λήξει υπέρ των γηπεδούχων και άλλα 8 έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Είναι από τις φορές που οι αριθμοί αποτυπώνουν την απόλυτη πραγματικότητα. Η Βέροια αποτελεί έναν… κακό δαίμονα για το «τριφύλλι» παραδοσιακά. Σ’ αυτό το γήπεδο, στο οποίο αγωνίζονται σήμερα οι πράσινοι, έχουν καταγραφεί κάποιες από τις πιο… σπουδαίες γκέλες. Σπουδαιότερη όλων, εκείνο το 3-0 τον Δεκέμβριο του 2012. Ένα αποτέλεσμα που είχε αναγκάσει τον Γιάννη Αλαφούζο να γυρίσει μόνος του οδικώς στην Αθήνα και να αποφασίσει στη συνέχεια τη διακοπή της συνεργασίας με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, αλλά και με τους Λουκά Βύντρα, Νίκο Σπυρόπουλο αργότερα.

Πάμε στα σημερινά…

Η νίκη, σ’ αυτή τη δύσκολη έδρα που προαναφέραμε, είναι υποχρέωση για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. Μετά το στραβοπάτημα με την Ξάνθη, αλλά και τη χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, άλλο αποτέλεσμα πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών δεν θα είναι… αποδεκτό για το «τριφύλλι». Ένα «τριφύλλι», το οποίο πρέπει και σήμερα να αποδείξει ότι αντέχει στην πίεση και τη «φθορά» του πρωταθλητισμού.

Τέτοια ματς, όπως το σημερινό, σε τέτοιες έδρες της επαρχίας, ομάδα η οποία θέλει να διεκδικεί τον τίτλο και να το παλεύει μέχρι τέλους πρέπει να τα παίρνει. Με καλή ή κακή εμφάνιση. Με απουσίες. Με κούραση, παρά τα ταξίδια και τις πολλές υποχρεώσεις. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Στον πρωταθλητισμό είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις αυτό που θες ακόμη και σε μέτρια ή κακή μέρα. Ετσι δείχνεις ότι έχεις αλλάξει, τελείως, επίπεδο και μπορείς και ξεπερνάς τα… στραβά που έχουν έρθει. Σωστή διαχείριση μεγάλης ομάδας, λέγεται…

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα επαναφέρει σύστημα με δυο στόπερ και σχήμα 4-2-3-1, κάνοντας, φυσικά, αρκετές αλλαγές, λόγω των πολλών απουσιών της ομάδας. Κυριότερες αυτές των Κουτρουμπή και Λουντ αντί των τραυματιών Ζέκα – Λεντέσμα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από Μολέδο και Ιβανόφ. Στα άκρα θα παίξουν οι Κουλιμπαλί και Χουλτ. Ο Βιγιαφάνιες θα παίξει ως ελεύθερος πίσω από τον Μπεργκ, ο οποίος θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Οι Ιμπάρμπο και Γουακάσο (επίσης επιστρέφει) θα είναι οι άλλοι δυο της πράσινης ενδεκάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x