Διονύσης Δεσύλλας

Το ντέρμπι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει

Ο Διονύσης Δεσύλλας εξηγεί μέσω του sport-fm.gr γιατί το παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ το περασμένο Σάββατο, πρέπει να διεξαχθεί. Ζητήστε και την άποψη των ποδοσφαιριστών...

Του Διονύση Δεσύλλα

Τα γράψαμε, τα τονίσαμε, τα είπαμε. Καταδικαστέα η φωτοβολίδα, καφρίλες τα όσα ακολούθησαν μετά την καθυστερημένη απόφαση του διαιτητή Παππά ότι το ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο δεν θα γίνει. Δεν αμφιβάλλει κανείς επ’ αυτού. Αυτά, όμως, πέρασαν κι εκτός από τους προβληματισμούς, τις τιμωρίες, τις προσπάθειες (;) για εύρεση λύσης με τη βία, αλλά και τις αιτίες που τις προκαλούν στα ελληνικά γήπεδα, θα πρέπει να παρθεί μια ορθή απόφαση για τις «τύχες» του εν λόγω αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί. Ισως γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών, μετά τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, για εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και τις κερκίδες, για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο και τιμωρία της έδρας. Όλα αυτά, όμως, θα τα μάθουμε αύριο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης. Σε μια ημέρα, όπου θα εκδικαστεί και η ένσταση του «τριφυλλιού» για ακύρωση του φύλλου αγώνα του ντέρμπι.

Πέρα από την τιμωρία, θα πρέπει να εξεταστεί με σοβαρότητα τι μέλλει γενέσθαι με την αναμέτρηση. Οι συνάδελφοι που ασχολούνται με το «κυβερνητικό» ρεπορτάζ τονίζουν ότι οι πιθανότητες να γίνει το ματς είναι λίγες. Αυτό ήθελαν και θέλουν οι παράγοντες του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε εξ’ αρχής από τα ουρλιαχτά του Σάββα Θεοδωρίδη και τις προσπάθειές του στη Λεωφόρο, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα για σέντρα.

Αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές αν θέλουν να παίξουν αυτό το ματς, η απάντηση που θα πάρετε από όλους είναι ίδια, μα διαφορετική απ’ αυτή που θα έδινε ο Θεοωρίδης.

«Ναι, θέλουμε, κανονίστε το», θα σας πουν όλοι. Και από την πράσινη πλευρά και από την ερυθρόλευκη. Διότι, αυτοί, οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου «διψούν» για αυτά τα παιχνίδια και έχουν λίγες ευκαιρίες μέσα στη σεζόν βιώσουν τέτοιες ποδοσφαιρικές «μονομαχίες».

Μήπως, λοιπόν, να δούμε και την πλευρά τους. Μήπως, να εξετάσουμε σοβαρά το παιχνίδι, το game, που λένε και οι Αγγλοι, ξεφεύγοντας από παραγοντισμούς, χουλιγκανισμούς και λοιπά «συνοδευτικά» που μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η Λεωφόρος δεν θα έχει κόσμο. Ας γίνει, λοιπόν, το ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών και ας προσπαθήσουμε όλοι μας να απολαύσουμε, έστω και σε… έρημο τοπίο, το απόλυτο ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί να μην το κάνουμε; Γιατί να «τιμωρηθεί» το ίδιο το ποδόσφαιρο και οι πρωταγωνιστές του, που δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Αδικία δεν είναι να την «πληρώσουν» αυτοί, αλλά και οι υγιείς φίλαθλοι για τις ασχήμιες των χουλιγκάνων και τα «τερτίπια» των γραφικών παραγόντων;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x