Διονύσης Δεσύλλας

Το μαγικό άγγιγμα του Μακέντα και ο ώριμος Παναθηναϊκός του Δώνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και τη σοβαρότητα που έδειξαν ακόμη και τα «δεύτερα» του Δώνη.

Του Διονύση Δεσύλλα

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό ήταν να δείξει σοβαρότητα και να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Αγρίνιο. Και για να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά πολύ περισσότερο για να συνεχίσει το σερί, το οποίο θα του ανέβαζε την ψυχολογία ακόμη περισσότερο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μια ενδεκάδα σχεδόν με… τα δεύτερα, αν εξαιρέσουμε λίγα μικρά «νεκρά» διαστήματα (κάτι που ήταν απολύτως λογικό να συμβεί), η ομάδα ήταν και ώριμη και εντυπωσιακή από το 65’ και μετά. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ήταν σχεδόν άψογοι τακτικά σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι, τόσο στο 3-4-3, όσο και στο 3-5-2 που έπαιξαν από το 30’. Εβγαλαν ενέργεια, είχαν ρυθμό, δημιούργησαν ευκαιρίες, έχασαν πέναλτι με τον Στάικο, δέχθηκαν λίγες φάσεις από την αντίπαλη ομάδα και σκόραραν χάρη στο εξαιρετικό τελείωμα του Φεντερίκο Μακέντα, έπειτα από την ωραία σέντρα του πολύ καλού Αποστολάκη.

Ο Ιταλός είναι killer και το αποδεικνύει. Είναι τέτοια η κλάση και η ποιότητα που διαθέτει, που του δίνει τη δυνατότητα με ένα απλό άγγιγμα να κάνει το δύσκολο, εύκολο και να στείλει την μπάλα εκεί που πρέπει. Στα δίχτυα. Το έκανε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το κάνει και με τον Παναιτωλικό. Ηδη, πολύ γρήγορα, με δυο γκολ ο Ιταλός καθορίζει τα αποτελέσματα και δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Αν συνεχίσει έτσι, είναι δεδομένο ότι θα δούμε και πολλά περισσότερα απ’ αυτόν, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Δώνη.
Σε ατομικό επίπεδο, πλην του Μακέντα, όπως γράψαμε και παραπάνω, πολύ καλός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο νεαρός Αποστολάκης, αγωνιζόμενος στη δεξιά πλευρά. Έχει την ασίστ στο γκολ και γενικώς και σε δημιουργικό και σε αμυντικό κομμάτι είχε άκρως θετική παρουσία. Καλή εμφάνιση και από τον Στάικο, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει από το πέναλτι, ενώ πολλή διάθεση έβγαλε και ο Χατζηθεοδωρίδης.

Η αμυντική τριάδα Πούγγουρα, Θεοχάρη, Παντελάκη τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά, ο Οικονόμου αμυντικά ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, ενώ οι Βέργος και Καμπετσής έτρεξαν πολύ (ο τελευταίος έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη) και προσπάθησαν για το καλύτερο. Σημαντικό μερίδιο στη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας στο τελευταίο ημίωρο έπαιξε εκτός από τον Μακέντα, ο Δώνης που φρέσκαρε το κέντρο, αλλά και ο Εμμανουηλίδης.

Πολλά μπράβο στον Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του που συνεχίζουν να παρουσιάζονται σοβαροί, ώριμοι και να παίρνουν νίκες παντού. Η ομάδα βρίσκεται σε πάρα μα πάρα πολύ καλό δρόμο και μπαίνει στα δύσκολα με την ψυχολογία στα ύψη. Επόμενος προορισμός, Τρίπολη. Σε μια δύσκολη έδρα, οι «πράσινοι» θα παλέψουν για το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και συνολικά για το 7Χ7. Περισσότερα γι αυτό το ματς, από αύριο…

Υ.Γ: Το βράδυ θα πούμε πολλά για το παιχνίδι και όχι μόνο στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, afteradio μαζί με τον Ηρακλή Αντύπα. Μαζί μας απόψε και ο Κώστας Κετσετζόγλου με κουβέντα για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα λέμε ραδιοφωνικά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x