Διονύσης Δεσύλλας

Το πλεονέκτημα του Στραματσόνι: Δεν θα τους μαθαίνει τα βασικά

Όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές, η δουλειά σου ως προπονητής γίνεται πιο εύκολη και καλύτερη. Διότι δεν τους μαθαίνεις τα βασικά. Πας παρακάτω. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Αν η «καλή μέρα φαίνεται από το πρωί», τότε για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και το ποιοτικό ανέβασμα του ρόστερ της ομάδας, το πράγμα φαινόταν από την περασμένη σεζόν. Συγκεκριμένα, από τις κινήσεις του Ιανουαρίου. Τότε, που ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε ένα, άνευ προηγουμένου, χειμερινό… ξεσκαρτάρισμα και εκμεταλλευόμενος τις «άκρες» του στην ποδοσφαιρική αγορά, έφερε, κατά κύριο λόγο, ποδοσφαιριστές ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ στην ομάδα. Μολέδο, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μέστο, οι κυριότεροι.

Τώρα, κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, έχουμε τη συνέχεια. Μια συνέχεια εντυπωσιακή στο μεταγραφικό επίπεδο. Με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι κι αυτοί με τη σειρά τους, ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ, διαθέτοντας ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα.

Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Σαμπά, Εμποκού, Ιβανόφ, Χουλτ, Γουακάσο, Κουλιμπαλί έρχονται για να προστεθούν στους προηγούμενους και μαζί με κάποιους από την προηγούμενη κατάσταση, όπως τους Μπεργκ, Ζέκα, Κουτρουμπή, Στιλ, να «δέσουν» και να δημιουργήσουν μια ομάδα με ένα εξαιρετικό ρόστερ. Να δώσουν «ενέσεις» ποδοσφαιρικής ποιότητας στον… πληγωμένο τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκό και να επαναφέρουν τα χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας.

Με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League να έχει επιτευχθεί και με τις μεταγραφές να δημιουργούν έναν «άλφα» ενθουσιασμό στον κόσμο, η χρονιά αρχίζει σε μια διαφορετική βάση. Μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ισως, μια τέτοια κουβέντα να μη γινόταν με τόση σιγουριά τα προηγούμενα καλοκαίρια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει ως φαβορί στη νέα σεζόν. Αλλά γίνεται ξανά η μεγάλη ομάδα που διεκδικεί τη μεγάλη κούπα. Γίνεται ξανά η μεγάλη ομάδα που έχει στόχους τα πάντα! Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη.

Προφανώς και το ρόστερ έχει αναβαθμιστεί. Προφανώς και η ομάδα έχει γίνει ποιοτική. Το μεγάλο «στοίχημα», πια, του Αντρέα Στραματσόνι είναι να κάνει ομάδα αυτό το σύνολο των εξαιρετικών ποδοσφαιριστών. Και η αλήθεια είναι πως όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές, η δουλειά σου ως προπονητής γίνεται πιο εύκολη και καλύτερη. Διότι δεν τους μαθαίνεις τα βασικά. Αντιθέτως, πας παρακάτω. Πας για το καλύτερο, για το μεγαλύτερο…

Το αν αυτό είναι το «καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών», θα φανεί στο γήπεδο. Όταν, όπως είπαμε όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές γίνουν ομάδα. Και κάτι τέτοιο θα γίνει μέσω της δουλειάς, της συνέπειας, των ήρεμων αποδυτηρίων και της προσήλωσης στον στόχο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x