Γενικά

Δεύτερος παγκόσμιος τίτλος για τον Μιχαλεντζάκη στο Λονδίνο με διαφορά 72 ωρών

Συγκλονιστικός και πάλι ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Παγκόσμιο κολύμβησης. Με εξαιρετικό δεύτερο 50άρι, ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά.

Δύο ημέρες μετά την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο, ο πρωταθλητής από την Αλεξανδρούπολη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 100μ. πεταλούδα κατηγορίας S8 στο Λονδίνο, με τρομερή υπερπροσπάθεια στα τελευταία 25 μέτρα. Ο Μιχαλεντζάκης στον πρωινό προκριματικό έκανε... οικονομία δυνάμεων (1:05.21), προκειμένου να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον βραδινό τελικό, κάτι που συνέβη και με τεράστια, μάλιστα, επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας κολυμβητής ήταν πιο αργός από τον Αμερικανό Γκρίσγουολντ (+0.68) στο πρώτο μισό της διαδρομής, όμως στο δεύτερο 50άρι ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός, όπως αποδείχθηκε.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, κατετάγη πέμπτος στον τελικό των 100μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Η επίδοση του κατόχου τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων στο ίδιο κολυμβητήριο, το 2012, ήταν 2:16.14. Ο Μακροδημήτρης είχε προκριθεί στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών (2:21.86).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x