Επικαιρότητα

«Διαβατήριο» για τις ΗΠΑ το προφίλ στα online κοινωνικά δίκτυα

Θα ζητούν προαιρετικά από όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στις HΠΑ χωρίς βίζα να κοινοποιήσουν στις Αρχές στοιχεία σχετικά με τα προφίλ τους στα social media,προκειμένου να ελέγχεται η δραστηριότητά

Σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε η υπηρεσία τελωνείων και συνοριακής φύλαξης των ΗΠΑ, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας των τουριστών θα πρέπει πλέον να υποβάλλονται και τα προφίλ-ονόματα με τα οποία δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ESTA όσων θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ μέσω του Visa Waiver Program – ισχύει και για τους Έλληνες υπηκόους, για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους ή για προσωρινή παραμονή στη χώρα χωρίς βίζα - θα περιλαμβάνουν ένα νέο πεδίο, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις online δραστηριότητες τους.

Η υποβολή των στοιχείων δεν θα είναι υποχρεωτική και προφανώς δεν απαιτεί (ούτε και θα μπορούσε) την παραχώρηση κωδικών πρόσβασης (passwords), όμως η αποφυγή συμπλήρωσης των συγκεκριμένων στοιχείων θα μπορεί να εγείρει ανησυχίες στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Στο πεδίο θα αναγράφεται το εξής μήνυμα: Please enter information associated with your online presence—Provider/Platform—Social media identifier. Δηλαδή, παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία που σχετίζονται με την online παρουσία-Πάροχο/Πλατφόρμα-Αναγνωριστικό σας στα Μέσα.

Η φόρμα αυτή θα επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να σχηματίσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το προφίλ των επισκεπτών, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η υποβολή για την ενεργοποίηση της έρχεται έξι μήνες μετά από την επικύρωση του «Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015» από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, με το οποίο οι ΗΠΑ ζητούν από τους ταξιδιώτες να δηλώσουν σε ποιες χώρες βρέθηκαν από την 1η Μαρτίου του 2011 και μετά, όπως και τα τυχόν επιπλέον διαβατήρια που έχουν στην κατοχή τους, λόγω διπλής υπηκοότητας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε ψηφοφορία τη σχετική πρόταση μέχρι τις 22 Αυγούστου.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x