Επικαιρότητα

Διαβεβαιώσεις Σταθάκη για προστασία πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2018

Μιλώντας στη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Ενέργειας υποστήριξε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που έχουν γίνει πηγάζουν από διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως από πλειστηριασμούς έναντι απαιτήσεων τόσο των τραπεζών όσο και του Δημοσίου μέχρι τα τέλη του 2018 έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που έχουν γίνει πηγάζουν από διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη για όσους έχουν εισοδήματα έως 40.000 ευρώ και με αντικειμενική αξία μέχρι 270.000 ευρώ.

Όσον αφορά την περίοδο μετά το 2018, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα τεθεί προς συζήτηση.

Ο υπουργός ξέρει το νόμο αλλά αγνοεί την πραγματικότητα, γιατί πλειστηριάζονται σπίτια πρώτης κατοικίας, απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενη στο θέμα των νέων καζίνο, εξέφρασε την απορία της γιατί τους δίνονται περαιτέρω φορολογικά κίνητρα. «Εκτός των άλλων κινδυνεύετε να γίνετε και η κυβέρνηση του τζόγου», είπε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στήριξε τη ρύθμιση που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για εξαίρεση από την υποβολή πόθεν έσχες της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Σημείωσε ότι υπήρχε συμφωνία στο πλαίσιο του Μνημονίου να εξαιρεθούν τα μέλη του Ταμείου από το πόθεν έσχες καθώς το ΤΧΣ είναι μέρος του υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Προσέθεσε μάλιστα πως τώρα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν πόθεν έσχες όσοι από αυτούς το επιθυμούν.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x