Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Διαφορά στην ταχύτητα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει ότι τόσο καθαρή εντός έδρας νίκη είχε να πετύχει ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα.

O Ολυμπιακός ήταν σαν αραμπάς σε χωματόδρομο! Πολύς θόρυβος, πολύς κουρνιαχτός, επιβλητικό μέγεθος, δεν αντιλέγει κανείς. Ομως, όταν ήρθε η ώρα να τρέξει, για να φτάσει το αχαλίνωτο άτι που του είχε πάρει τα μέτρα, απλώς το έχασε. Στο τέλος, βέβαια, κατάφερε να βάλει ένα γκολ για να περισώσει ολίγον τι από γόητρο, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο οιστρηλατημένος, εκείνος που έβαζε τα γκολ και μπορούσε να βάλει κι άλλα, ή έστω ένα τρίτο. Ο Ολυμπιακός του Βίτορ Περέιρα έδειξε ότι έχει θέμα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Νωπή, άλλωστε, η παράσταση στο Κίεβο. Εντάξει, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία με τον Ντουρμάζ λίγο πριν από το αυτογκόλ του Μασουακού, είχαν μία ευκαιρία με τον Μήτρογλου να ισοφαρίσουν κι άλλη μία με τον Μανιάτη να μειώσουν σε χρόνο που θα τους έδινε ένα μικρό περιθώριο να παίξουν τα ρέστα τους, ωστόσο οι «πράσινοι» κατέθεσαν σαφώς περισσότερα, και σε φάσεις και σε πατήματα στο βρεγμένο χορτάρι της Λεωφόρου και σε χαρακτήρα.

Τόσο «καθαρή» νίκη εντός έδρας είχαν να πετύχουν από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, από εκείνο το 2-0 στο ΟΑΚΑ, το 1999. Είχαν και το περσινό 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά πρώτον εκείνο ήταν εκτός έδρας και δεύτερον η χθεσινή νίκη δεν ήταν μόνο για το πρεστίζ, επηρεάζει και την εξέλιξη της κούρσας για τον τίτλο. Το αν θα την επηρεάσει καθοριστικά είναι κάτι που θα φανεί. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πείσει με τη σύνολη εικόνα του στο πρωτάθλημα ότι μπορεί να πετύχει το απόλυτο, όμως σε αντιδιαστολή υπάρχει η άκρως προβληματική κατάσταση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είναι ικανοί για το χειρότερο.

Το χθεσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο αναδεικνύει και μερικές αλήθειες: ο Στάθης Ταυλαρίδης, έστω και σε ώριμη ηλικία, ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν για να στεγανοποιήσει τα μετόπισθεν της ομάδας. Επίσης, ο Ζέκα είναι ο άνθρωπος που δεν φείδεται ποτέ κόπων και διακινδυνεύσεων, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα. Χθες ήταν απλώς ο κορυφαίος. Αλήθεια, όμως, αλλά όχι ευχάριστη είναι ότι και ο Παναθηναϊκός, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, ακολουθείται και από μία μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών που πηγαίνουν στο γήπεδο για να πάρουν μέρος σε πόλεμο και να προκαλέσουν εχθροπραξίες, όχι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να δουν ποδόσφαιρο. Είναι προς τιμήν του Γιάννη Αναστασίου ότι δεν μάσησε τα λόγια του και στηλίτευσε, μόλις έληξε η αναμέτρηση, αυτές τις αλγεινές συμπεριφορές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x