Τένις

Διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα η Βοζνιάκι!

Τη μάχη που δίνει τον τελευταίο καιρό με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αποκάλυψε η Καρολίν Βοζνιάκι, αναφέροντας σοκαριστικές λεπτομέρειες από την καθημερινότητά της.

Με μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, η Καρολίν Βοζνιάκι αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η δυναμική τενίστρια, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης περιέγραψε τη διαδρομή από την ημέρα που, από απόλυτα υγιής, έμαθε ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα που «χτυπάει» τις αρθρώσεις της, μίλησε για τις μέρες που νιώθει ανήμπορη να σηκωθεί από το κρεβάτι και δήλωσε αισιόδοξη για τον τρόπο που το αντιμετωπίζει.

«Είμαι πολύ υπερήφανη για τον αισιόδοξο τρόπο που το αντιμετωπίζω και που δεν το έχω αφήσει να με καταβάλει. Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτό κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επειδή δεν ήθελα να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκεφτεί ότι δεν αισθάνομαι καλά. Έπειται από μερικά παιχνίδια μαθαίνεις απλά πώς να τα βγάζεις πέρα με αυτό», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Μερικές μέρες ξυπνάς και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Πρέπει απλά να ξέρεις ότι είναι έτσι. Άλλες μέρες ζεις και είσαι μια χαρά. Δεν καταλαβαίνεις καν ότι το έχεις».

inner

Για το πώς το κατάλαβε, είπε: «Μετά το Wimbledon δεν ένιωθα καλά. Νόμιζα ότι ήταν κάποια ίωση. Ήμουν διακοπές και δεν ένιωθα καλά. Σκεφτόμουν πως είμαι εντάξει, θα το ξεπεράσω. Πήγα στην Ουάσινγκτον. Πονούσαν τα γόνατά μου, πονούσε το πόδι μου. Σκεφτόμουν “εντάξει, προχώρα”. Έπαιξα στο Μόντρεαλ και ακόμα δεν μπορούσα να νιώσω καλά. Ξυπνούσα και δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου πάνω από τα κεφάλι. Δεν ήξερα τι ήταν. Πήγα στο γιατρό και μου είπε πως όλα είναι καλά, αλλά ήξερα ότι δεν είναι.

Όπως φάνηκε τελικά, έχω ένα αυτοάνοσο νόσημα, που είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οποία προχωράει και επιτίθεται στις αρθρώσεις
».

Όσο για τον τρόπο που το αντιμετωπίσει, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη που τελείωσα με τη σεζόν και μπορώ να το ελέγξω περισσότερο, ώστε να καταλάβω πως θα μπορώ να το ελέγξω γενικότερα. Στην αρχή σοκαρίστηκα. Νιώθεις πως είσαι ο πιο φιτ αθλητής στον κόσμο και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x