Παράξενα

Διαγωνισμός από τη NASA για το «πώς» πάνε τουαλέτα στο διάστημα! (video)

Ο νικητής πήρε 15.000 ευρώ για την νέα πατέντα.

“Space poop Challenge”... Ναι καλά διαβάσατε! Η NASA διεξήγαγε έναν διαγωνισμό για να βρεθεί νέος τρόπος για να «κάνουν την ανάγκη τους» οι αστροναύτες στο διάστημα, ο οποίος –μάλιστα- ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία.

Δεν το λέμε εμείς. Το αποδεικνύουν οι συμμετοχές.

Όπως έκανε γνωστό η NASA υπήρξαν περισσότερες από 5000 συμμετοχές – προτάσεις με περισσότερα από 20.000 άτομα να συμμετέχουν συνολικά στα πρότζεκτ.

Σήμερα ανακοίνωσε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, με νικητή να αναδεικνύεται η «MACES Perineal Access & Toileting System (M-PATS)» με επικεφαλής τον Τάτσερ Γκόρντον.

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα δεν έγιναν γνωστές και δεν διευκρινίστηκαν πότε θα γίνουν, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι συνολικά η NASA διέθεσε 30.000 στους τρεις νικητές με τον πρώτο να λαμβάνει τα μισά από αυτά.

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόβλημα αν και υποχρεωθήκαμε να ξοδέψουμε πολύ χρόνο καθισμένοι και με κλειστά τα μάτια, δοκιμάζοντας και εφαρμόζοντας την καλύτερη δυνατή ‘’λύση’’», τόνισε με αρκετή δόση χιούμορ ο Γκόρντον.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η NASA είναι στα επόμενα 3-4 χρόνια να μπορεί να γίνει η χρήση του νέου «μοντέλου» στα διαστημόπλοιά της.






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x