Επικαιρότητα

Διακοπές «Stop» για την Μέρκελ: Γυρίζει Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

Το μεσημέρι θα έχει συνέντευξη Τύπου για τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα οι οποίες μέσα σε δέκα μέρες προκάλεσαν τον θάνατο σε 15 ανθρώπους

Σταματάει άρον άρον τις διακοπές της η Άνγκελα Μέρκελ και γυρίζει πίσω στο Βερολίνο για να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Μέρκελ βρισκόταν για διακοπές στη βόρεια Γερμανία μετά το συμβούλιο για την ασφάλεια το Σάββατο, αφήνοντας στο «πόδι της» τον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει γυρίσει δύο φορές από τις διακοπές τους τις τελευταίες 10 μέρες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται ισχυρά πλήγματα στην εικόνα της τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εξωτερικό για την «ανοιχτή» πολιτική που έχει ακολουθήσει στο προσφυγικό, με πολλούς να την κατηγορούν ότι έχει «ανοίξει» την πόρτα στην τρομοκρατία.

Η Μέρκελ γυρίζει σήμερα στο Βερολίνο, όπου θα έχει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα οι οποίες μέσα σε δέκα μέρες προκάλεσαν τον θάνατο σε 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, δύο από τους δράστες των επιθέσεων, ο Σύριος πρόσφυγας που ζητούσε άσυλο κι ένας άλλος, από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν, είχαν σχέσεις με ένοπλους ισλαμιστές.

Τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά στη Γερμανία εκτιμούν ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι λανθασμένη.

«Όλες οι προβλέψεις μας αποδείχτηκαν σωστές. Η ισλαμική τρομοκρατία ήρθε στη Γερμανία» δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας, Horst Seehofer.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x