Πόλο

Διαθεσόπουλος: «Να θυμίσω στον κ. Κοντονή πως όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά θαυματουργούμε»

Για τις πρόσφατες επιτυχίες σε πόλο, συγχρονισμένη και τεχνική κολύμβηση μίλησε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες έρχονται οι διακρίσεις.

Μια… διεκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και οι πρωταγωνιστές του υγρού στίβου, με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχίες τους.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησε για την παρουσία της Εθνικής πόλο ανδρών στο World League και το ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στη Ριέκα.

Για ακόμα μια φορά τόνισε πως τις συνθήκες κάτω από τις οποίος έρχονται οι επιτυχίες για τον υγρό στίβο, αναφέροντας: «Έχουμε φτάσει στο ναδίρ» και υπενθύμισε τις υποσχέσεις που ακούστηκαν πριν φτάσουμε στην Ολυμπιακή χρονιά.

«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει την τιμή να εκπροσωπείται από τη μεγαλύτερη αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, χωρίς ακόμη να έχουν κλείσει οι συμμετοχές, οι οποίες αν πιαστούν κάποια όρια στα οποία οι κολυμβητές μας βρίσκονται πολύ κοντά, μπορούν να φτάσουν τις 30.

Οι εθνικές ομάδες έφεραν δύο σπουδαίες επιτυχίες αυτές τις ημέρες προεξάρχουσας της επιτυχίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία θα λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ήταν αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου και η απόδοση της εθνικής μας έδειξε ότι έχει πολύ υψηλά στάνταρ. Από μόλις ένα πέναλτι δεν παίξαμε στον τελικό και νικήσαμε δύο φορές την εθνική Ιταλίας, τη μία μάλιστα με 15-4, που είναι και η πιο βαριά ήττα της εθνικής τους ομάδας στο πόλο. Οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης έσπασαν ένα κατεστημένο πέρα από κάθε λογική και κατόρθωσαν να φτάσουν στο μετάλλιο ξεκινώντας μάλιστα από την 5η θέση πριν τον τελικό αγώνα. Αυτό σηματοδοτεί για εμάς το υψηλό επίπεδο των υποδομών της συγχρονισμένης κολύμβησης, η οποία θέτει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Εκτός αυτών, έχουμε αυτές τις ημέρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Βόλο, στο οποίο η ελληνική ομάδα έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην ιστορία της μαζί με ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα είναι 3η στον πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 37 χώρες
».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές ενόψει της προετοιμασίας γιατ τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόνισε: «Αρκετά! Πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς όλους. Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης είναι διεκδικητικός. Πέρσι είχαμε μια επαφή με τον κ. Κοντονή και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνουμε την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε πως όχι μόνο υπάρχουμε κι εμείς στον υγρό στίβο, αλλά θαυματουργούμε! Είμαστε στεγνοί από λεφτά και από αθλητικούς χώρους προπόνησης. Έχουμε φτάσει στο ναδίρ. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άθλιο επίπεδο και δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία! Θέλουμε μέσα από τη σημερινή συνέντευξη τύπου να στείλουμε κάποια μηνύματα. Να ακουστεί η φωνή μας. Θα ακούσετε και τους αθλητές και τους προπονητές των ομάδων να μιλάνε γι' αυτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x