Γενικά

Διεθνές ενδιαφέρον για το σεμινάριο του Αγωνιστικού Προσανατολισμού μοντέρνου πεντάθλου

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το διεθνές σεμινάριο για τον Αγωνιστικό Προσανατολισμό (Orienteering) μοντέρνου πεντάθλου, που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, που πρόσφατα έγινε μέλος της IOF, πραγματοποίησε σεμινάριο, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το εντυπωσιακό αυτό άθλημα.

Στο σεμινάριο βρέθηκαν αντιπρόσωποι και εκπαιδευόμενοι από τη Σερβία, την Κύπρο και τον Λίβανο, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του Αγωνιστικού Προσανατολισμού.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Τάσος Πανταζίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους δήλωσε πως: «Είναι χαρά και τιμή να έχουμε ανθρώπους από το εξωτερικό που μας εμπιστεύονται, αλλά και μας στηρίζουν για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Η ΕΟΜοΠ όπως σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί έχει σαν στόχο τη διάδοση του αθλήματος, αλλά και να προσελκύσει τα παιδιά στους χώρους άθλησης, ειδικά δε μέσω του orienteering που αφορά κυρίως δραστηριότητα στην ύπαιθρο. Επιπλέον, το άθλημα αυτό αποτελεί εξαιρετικός εργαλείο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνιστικού σχεδιασμού, Ανδρέας Κωλέττης, επισήμανε πως: «Το Orienteering είναι ένα άθλημα που μπορεί να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός συνδυάζει φυσική κατάσταση και αντίληψη του χώρου. Βοηθάει τα παιδιά να σκεφτούν γρήγορα και να δράσουν και υπάρχουν ήδη τα πρώτα ενθουσιώδη μηνύματα και θετική ανταπόκριση.

Το άθλημα είναι αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο και χαιρόμαστε που ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση της ανάπτυξής του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x