Επικαιρότητα

Διεθνή ΜΜΕ: Διακόπτεται η σταυροφορία της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό τοπίο

Για βαρύ πλήγμα κάνουν λόγο Associated Press, Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και Wall Street Journal

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4339 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για διακοπή της σταυροφορίας να ταράξει το αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο κάνει λόγο το Reuters. Παράλληλα επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που λένε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.



Για πλήγμα στην κυβέρνηση που είχε αναδείξει τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ως ένα κομμάτι της εκαστρατείας της κατά της διαφθοράς κάνει λόγο το Associated Press.

«Μεγάλη ντροπή» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει την απόφαση η Wall Street Journal. «Η απόφαση αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως μια νέα "σκούπα" που θα καθαρίσει τη λάσπη στην πολιτική» γράφει η αμερικανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκθεση επισημαίνοντας το γεγονός της «αντιπολίτευσης» των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου στον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.



Για βαρύ χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η απόφαση είναι ένα επώδυνο πλήγμα στην ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανακοινώσει με μεγάλη φανφάρα τη μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι θα καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους ισχυρούς ολιγάρχες» προστίθεται στο τηλεγράφημα.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x