Θαλάσσια Σπορ

Διεθνή συνάντηση με την παρουσία 10 χωρών διοργανώνει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η ΕΙΟ

Στην Αθήνα θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ιστιοπλοΐα το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου.

Στην Αθήνα θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ιστιοπλοΐα το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου.

Κι αυτό διότι η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας μεγάλη σύσκεψη των εθνικών ομοσπονδιών που συγκροτούν την περιφέρεια D ( Group D) της παγκόσμιας ομοσπονδίας World Sailing.

Το Group D αποτελούν συνολικά 10 ομοσπονδίες που είναι οι Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρος, Λίβανος, Μάλτα, Μονακό, Σαν Μαρίνο, Τουρκία και Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος είναι αυτές οι ιστιοπλοϊκές ομοσπονδίες του Νότου, που βρέχονται από τη Μεσόγειο, να καταλήξουν σε ενιαία θέση για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή και γενικότερα να ενδυναμώσουν τη φωνή της συγκεκριμένης περιφέρειας εντός της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα εξής:

1. Η περιοχή του Group D είναι η ιδανικότερη για ιστιοπλοΐα με δεδομένο ότι μπορείς να κάνεις ιστιοπλοΐα όλο το χρόνο, σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά όπου τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές.

2. Σχεδιασμός και διεξαγωγή μεγάλων αγώνων από το Group D.

3. Στενότερη συνεργασία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EUROSAF)

Ιδιαίτερα τιμητικό για την ΕΙΟ είναι το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες θα δώσει το παρόν στη συνάντηση ο πρόεδρος της World Sailing Kim Andersen.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x