Να καταθέσουν επώνυμα και με φυσική παρουσία στο δικαστήριο οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων -χωρίς δηλαδή να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα- επισημαίνοντας ότι και άλλοι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν καταθέσει στο δικαστήριο αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα.
Με την πρότασή της η εισαγγελέας έκανε δεκτές τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση υποστηρίζοντας ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει».

Όπως είχαν χαρακτηριστικά είχα αναφέρει στο δικαστήριο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς να αποκαλύπτονται τα προσωπικά τους δεδομένα το δικαστήριο δεν θα μπορέσει "να συνάγει ορθά συμπεράσματα".

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή, η οποία έλαβε το λόγο μετά την πρόταση της εισαγγελέως, ανέφερε ότι πριν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες υποχρεωθούν να προσέλθουν στη δίκη να καταθέσουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τι θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

Πηγή: protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ