Επικαιρότητα

Δημιουργός Phylax: «Κυριαρχεί ο σκοταδισμός των λίγων στους πολλούς»

Για σκοταδισμό των λίγων που κυριαρχεί στους πολλούς κάνει λόγο ο Κωστής Γεωργίου, που έφτιαξε το γλυπτό το οποίο έριξαν άγνωστοι στο Παλαιό Φάληρο.

Για «σκοταδισμό των λίγων που κυριαρχεί στους πολλούς» κάνει λόγο, μιλώντας στο TheTOC, ο Κωστής Γεωργίου, ο οποίος έφτιαξε το γλυπτό το οποίο έριξαν άγνωστοι στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κ. Γεωργίου ξεκαθάρισε πως το γλυπτό του δεν έπεσε από τους ανέμους, αλλά το έριξαν γύρω στα 15 άτομα με κουκούλες που έφτασαν στο σημείο με ένα μεγάλο λευκό φορτηγό αλλά και δύο τζιπ.

Στη συνέχεια τόνισε πως ιδιοκτήτης καντίνας ο οποίος θέλησε να ενημερώσει την Αστυνομία, απειλήθηκε από τους κουκουλοφόρους πως θα του κάψουν την καντίνα σε περίπτωση που ειδοποιηθούν οι αρχές.



Στη συνέχεια τόνισε πως αισθάνεται μόνο θλίψη. "Θλίψη για εμάς, για το περιβάλλον που ζούμε, σε ένα πλαίσιο που κυριαρχεί ο σκοταδισμός των λίγων πάνω στους πολλούς οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα", είπε ο γλύπτης συμπληρώνοντας πως είναι λίγοι και ακραίοι αυτοί που το έκαναν, "κυριαρχούν όμως στους πολλούς με τις πράξεις τους".

Επίσης σημείωσε ότι "βαφτίστηκε ένα έργο σε κάτι που δεν είναι, εξορκίστηκε και ραντίστηκε με αγιασμό για κάτι που δεν είναι και διαβάστηκε τελείως ανάποδα. Υπήρξε μεγάλη παρεξήγηση. Το βάφτισαν σε κάτι που δεν είναι, του πέταξαν και μπογιές. Αυτό που συνέβη είναι κάτι που μόνο οι Μόντι Πάιθον θα το περιέγραφαν".

"Παρόλα αυτά δεν τους αποδίδω κακία (σε αυτούς που το έκαναν). Δεν έχουν κάποια εικαστική παιδεία, δεν έχουν καλλιέργεια. Χρειάζεται γνώση για να προσεγγίσεις κάποια θέματα, ειδικά για να προσεγγίσεις εικαστικά ζητήματα. Δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι."

Και συνεχίζει ο κ. Γεωργίου:

"Εάν δεν γνωρίζεις έχεις στρεβλή άποψη για όλα. Και είναι η δική σου η σωστή. Εμείς οι Έλληνες το έχουμε αυτό, είμαστε ηλεκτρολόγοι, κομμωτές, καλλιτέχνες. Όλα τα ξέρουμε."

Για το τέλος λέει ότι "όταν βρεθεί λίγος χρόνος θα το βάλουμε (το άγαλμα) πάλι στη θέση του".

Υπενθυμίζεται πως σήμερα (Πέμπτη) το πρωί το άγαλμα γκρεμίστηκε από την κολώνα που ήταν τοποθετημένο. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το έριξαν οι θυελλώδεις άνεμοι. Στη συνέχεια όμως ο δήμαρχος παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης μίλησε για παρακρατικούς που το έριξαν.



Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στον Real, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως το βράδυ της Τετάρτης, δεκαπέντε άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, έριξαν το γλυπτό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι τα άτομα απαίλησαν και τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι προκειμένου να μην αναφέρει τίποτα.

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x