Πόλο

Δήμου: «Θεωρούμε την Ασημάκη δικό μας παιδί»

Την ελπίδα του να επιστρέψει στη Βουλιαγμένη η Αλεξάνδρα Ασημάκη εξέφρασε ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου σε συνέντευξη στην εκπομπή «Playball» στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Την Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών συνεχάρη για την επικράτησή της επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας με 10-7 για την 3η αγωνιστική του World League ο προπονητής της Βουλιαγμένης στο Πόλο Γυναικών, Κώστας Δήμου που ήταν καλεσμένος της εκπομπής Playball του Μάνου Ζερβάκη και της Αλεξάνδρας Αξενίδου στο στούντιο του ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ακόμα μίλησε για την περιπετειώδη μετακίνηση της Ασημάκη στον Ολυμπιακό, τους στόχους της ομάδας και τα ματς με το Κίρισι για την Ευρωλίγκα.

Για τη νίκη της Εθνικής Ομάδας Γυναικών: «Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι παρά την απουσία της Αντιγόνης Ρουμπέση. Η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Τα παιχνίδια του World League είναι καλά παιχνίδια για την προετοιμασία της ομάδας, ώστε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016».

Για τους στόχους της Βουλιαγμένης: «Έχουμε πολλές προσδοκίες φέτος και όπως κάθε χρόνο θα κάνουμε πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και στοχεύουμε στη συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ στην Ευρώπη, το οποίο θα αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Για τη μάχη του τίτλου: «Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν για τον τίτλο. Ελπίζουμε φέτος να έχει καλύτερη κατάληξη. Πέρυσι έγιναν τελικοί που ήταν διαφήμιση για το άθλημα και μακάρι το ίδιο να γίνει και φέτος. Οι ομάδες είναι κοντά, θα βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά έχουμε καλή ομοιογένεια συνολικά. Δεν έχουμε αλλαγές στο ρόστερ με εξαίρεση την Ασημάκη. Ο Ολυμπιακός είναι επίσης πολύ καλός».

Για τις αναμετρήσεις με το Κίρισι για την Ευρωλίγκα: «Είναι γνώριμη σε μας, έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί της τα τελευταία χρόνια. Είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Ρωσίας και φτάνει ψηλά κάθε χρόνο. Έχουμε καλή παράδοση και της έχουμε “πάρει τον αέρα”. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ την Ευρωλίγκα και όχι σε αυτό του Len Trophy. Θα προτιμούσαμε το δεύτερο παιχνίδι να γίνει στην έδρα μας, πέρυσι δεν μας είχε ευνοήσει να παίξουμε το δεύτερο εκτός έδρας».

Για την πολυσυζητημένη μεταγραφή της Ασημάκη στον Ολυμπιακό που εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια: «Περιμένουμε το αποτέλεσμα της έφεσης που έχουμε ασκήσει, αν και καλό θα ήταν να έχει ξεκαθαρίσει η απόφαση οριστικά. Θεωρούμε την Αλεξάνδρα δικό μας παιδί. Είναι πολλά χρόνια στη Βουλιαγμένη, εδώ έμαθε να κολυμπάει. Δεν την θεωρούμε «ξένο» σώμα και ελπίζουμε να επιστρέψει».

Για την Έλενα Αξενάκη: «Είναι πολύ μικρή, 17 χρονών και θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά μας έχει βγάλει “ασπροπρόσωπους” ως τώρα».

Για την επιστροφή της Μελιδώνη στην ομάδα μετά τη διετή αποχή της από το πόλο λόγω εγκυμοσύνης: «Είναι η ψυχή της Βουλιαγμένης. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της όπως και της Εθνικής Ομάδας από το 2004. Σιγά-σιγά επανέρχεται σε καλή φυσική κατάσταση και θα πάρει χρόνο συμμετοχής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x