Oλλανδία

Δίνει «ψίχουλα» στον Άγιαξ ο Σουάρες

Μέχρι και το ποσό των εννέα εκατ. ευρώ θα μπορούσε να είχε βάλει στα ταμεία του ο Άγιαξ από την μετακίνηση του Λουίς Σουάρες από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα, αντ’ αυτού όμως θα εισπράξει μόλις δύο.

Μαζί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα για τον Λουίς Σουάρες, ο Άγιαξ θα μπορούσε να είχε εισπράξει ένα ποσό αντάξιο μιας σπουδαίας -για τα επίπεδα ολλανδικού πρωταθλήματος- μεταγραφής.

Με το deal να κλείνει κοντά στα 75 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους, ο «Αίαντας» είχε τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία του περίπου εννέα εκατ. ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί εξαιτίας του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Ρικ Φαν Ντεν Μπουγκ είχε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ένα ποσοστό της τάξης του 10% από την μεταπώληση του Ουρουγουανού επιθετικού, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ολλανδίας να εισπράξουν μόλις δύο εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως ο Σουάρες είχε γράψει ιστορία με την φανέλα του Άγιαξ, σκοράροντας 81 γκολ σε 110 αγώνες, με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2011 έναντι 26.5 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x