Επικαιρότητα

Δραγασάκης: Στόχος η συμφωνία μέχρι αρχές Μάη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης»

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης».

Ερωτηθείς, για τον λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την "πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης" θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό».

Εκτός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση της «ομάδας διαπραγμάτευσης», μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης (υπεύθυνος για την ομάδα), ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος (συντονιστής της ομάδας), ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς και ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x