Επικαιρότητα

Δραματικές ώρες στα Δερβενοχώρια: Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά, δύο τα μεγάλα μέτωπα.

Η φωτιά «αγγίζει» το χωριό Πράσινο - Στη μάχη πυροσβέστες και κάτοικοι με όσα μέσα διαθέτουν - Κοντά και στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ οι φλόγες - Οι άνεμοι έχουν αρχίσει να δυναμώνουν και πάλι
Δραματικές ώρες για τους κατοίκους των Δερβενοχωρίων, όπου από το βράδυ του Σαββάτου μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ήδη κάνει στάχτη μεγάλο μέρος πευκόφυτους δάσους.

Δυστυχώς, οι άνεμοι οι οποίοι το πρωί εξασθένησαν, άρχισαν πάλι να δυναμώνουν το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί, φτάνοντας λίγο μετά τις 20.00 μια ανάσα από τα σπίτια στο χωριό Πράσινο!

Η φωτιά βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό Πάνακτο καθώς και από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ

Οι περισσότερες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη φωτιά στο Πράσινο, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, προτού φτάσει στα σπίτια. Στη μάχη με τος φλόγες βρίσκονται, όμως, και οι κάτοικοι της περιοχής, κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ η οποία κατοικεί στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Αδάμ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η περιοχή έχει θυσιαστεί και στο παρελθόν».

Τι είπε η Κύρα Αδάμ στο Mega



Στη «μάχη» ολόκληρη την νύχτα οι πυροσβέστες



Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα παραμείνουν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και 30 στρατιώτες θα βρίσκονται στις καμένες περιοχές, προκειμένου να σβήσουν μικρές εστίες και να προστατέψουν με αναχώματα δασικές εκτάσεις που κινδυνεύουν.

inner

inner

Έζησαν από θαύμα οι πιλότοι του καναντέρ



Εν τω μεταξύ, από θαύμα έζησαν οι δύο πιλότοι του καναντέρ, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, το οποίο επιχειρούσε από την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση και έπειτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι, ενώ βρίσκονταν στον αέρα ξαφνικά κάνοντας έναν απότομο ελιγμό, άδειασαν το νερό σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά, με όσους παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αεροσκάφος να απορούν.

Στην πορεία όμως έγινε γνωστό πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν την παραπάνω ενέργεια καθώς φέρονται να διαπίστωσαν βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους και αμέσως το προσγείωσαν ένα χιλιόμετρο βόρεια των εγκαταστάσεων της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Η φωτιά έλιωσε την άτρακτο του αεροπλάνου αλλά και το πιλοτήριο ενώ ηρωική ήταν η προσπάθεια των δύο πιλότων να το προσγειώσουν κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες καταφέρνοντας κυριολεκτικά να απεγκλωβιστούν την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικές ήταν και οι μαρτυρίες κατοίκων που μιλούσαν για ένα θαύμα λέγοντας πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας θα πρέπει να χτίσουν εκκλησάκι στο σημείο όπου κατέπεσε το καναντέρ.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x