Βόλεϊ

Δρίκος: «Άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει στη θέση μας»

Δεν ανέβασε τον πήχη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ενόψει φάιναλ φορ, ενώ έριξε την… σπόντα του για τον Πιάτσα και το Κατάρ- Τα... έχωσε ο Πετρέας σε αυτούς που απουσίαζαν από το Αλεξάνδρειο

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη, ενώ δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του Ρομπέρτο Πιάτσα, κάνοντας καυστικό σχόλιο για το Κατάρ: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα μάθημα για όλους. Στο Παγκόσμιο Λιγκ δεν υπάρχουν μέτριες ομάδες για αυτό και κάθε νίκη είναι σημαντική. Ήμασταν καλοί, υπομονετικοί και τυχεροί. Ο μεγάλος χαμένος αυτής της προκριματικής φάσης είναι το Κατάρ που κέρδισε το ματς που ήθελε και έχασε όλα τα άλλα»!

Για το αν η σημερινή νίκη δημιουργεί προσδοκίες ενόψει του ημιτελικού είπε: «Όχι, δεν με εκφράζουν αυτά τα περί προσδοκιών. Κάνουμε μικρά βήματα, θα είναι άλλο παιχνίδι. Άλλες ομάδες στη θέση μας θα είχαν λυγίσει με τις απουσίες που έχουμε. Το ότι θα παίξουμε με την ίδια ομάδα σε 4-5 ημέρες μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Ειδικά στα δύο πρώτα σετ που το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό παίξαμε ως ίσοι προς ίσους την Σλοβενία. Είναι μια ομάδα που θέλουμε να τις μοιάσουμε. Σίγουρα με τον Τζούριτς θα έχουμε πιο ορθολογικό σχήμα στο φάιναλ φορ».

«Αυτό το πράγμα δεν ξέρω αν λέγεται ντροπή…»
Από την πλευρά του ο κεντρικός της Εθνικής Γιώργος Πετρέας επεσήμανε: «Ήμασταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι μετά από κάθε παιχνίδι. Ακόμα και χθες μετά την ήττα όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με αυτή, εμείς δείξαμε ότι είμαστε εδώ, κλείσαμε με νίκη και πάμε στο φάιναλ φορ. Είναι τεράστια επιτυχία αυτό που πετύχαμε αλλά μην κρυβόμαστε ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Δύο λόγοι για να είμαστε περήφανοι είναι η πρόκριση στα ημιτελικά και ότι του χρόνου πάλι θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Λιγκ», είπε αρχικά και συνέχισε: «Για τρία σετ η Σλοβενία αγωνίστηκε με το βασικό της σχήμα και την κοιτάξαμε στα μάτια, δεν νομίζω ότι αποτελεί έκπληξη και γιατί να αποτελεί έκπληξη η νίκη και η ήττα να είναι κάτι φυσιολογικό. Θεωρώ ότι η Εθνική ομάδα με όποιον και να παίζει μπορεί να κερδίζει και αυτό θα προσπαθεί. Εμείς προσπαθήσαμε να αφήσουμε έξω όλο το... κουτσομπολιό που κινείται γύρω από εμάς γιατί ξέραμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Για τον κόσμο είπε: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας βοηθήσει. Αφιερώνω τη νίκη σε αυτούς που ήρθαν αλλά και σε αυτούς που δεν... ήρθαν. Εννοώ ότι κάποιοι δεν ξέρω με πιο σκεπτικό επέλεξαν να πάνε στο εξωτερικό να δουν άλλους αγώνες βόλεϊ και να μην κάτσουν εδώ να στηρίξουν την Εθνική. Αυτό το πράγμα δεν ξέρω αν λέγεται ντροπή, ονομάστε το όπως θέλετε. Ευελπιστώ να καταλάβουν αργά ή γρήγορα όταν θα φύγω εγώ από εδώ γιατί μεγαλώνω και έρχονται άλλα παιδιά, να καταλάβουν ότι ο καθρέφτης του ελληνικού βόλεϊ είναι η Εθνική ομάδα. Δεν μπορεί κανένας να βάζει το εγώ του πάνω από την Εθνική ομάδα, είναι μία και αδιαίρετη. Όλοι θα φύγουν αλλά η Εθνική ομάδα θα μείνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x