Επικαιρότητα

Δύο γερμανοί πολιτικοί συνελήφθησαν στα επεισόδια στο Gay Pride της Κωνσταντινούπολης

Ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν ο επιφανής βουλευτής των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ, γνωστός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Υπό κράτηση τέθηκαν για λίγη ώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη δύο γερμανοί βουλευτές, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημάδεψαν την προσπάθεια ακτιβιστών να γιορτάσουν το φετινό Gay Pride, παρά την απαγόρευση των τοπικών Αρχών.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν ο επιφανής βουλευτής των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ, γνωστός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση όταν προσπάθησε να μιλήσει δημόσια στο τέλος της ετήσιας εβδομάδας εκδηλώσεων για το Gay Pride, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Ο κ. Μπεκ φέρεται μάλιστα να κατήγγειλε ότι οι τούρκοι αστυνομικοί άρπαξαν το διαβατήριό του και τον έσπρωξαν στο έδαφος.

Υπό κράτηση φαίνεται να τέθηκε και η ευρωβουλευτής των Πράσινων Τέρι Ράινκε, όπως κατήγγειλε η ίδια μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των τουρκικών Αρχών ως «τελείως δυσανάλογη» με το τι συνέβαινε.

Αμφότεροι οι γερμανοί πολιτικοί αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Αν και οι εκδηλώσεις για το Gay Pride διοργανώνονται επί το πλείστον ειρηνικά κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη από το 2003, το κυβερνείο της Πόλης αποφάσισε να απαγορεύσει τους φετινούς εορτασμούς, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, δεκάδες ακτιβιστές προσπάθησαν σήμερα Κυριακή να συγκεντρωθούν κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σκορπίσουν το μικρό πλήθος, και κυνήγησαν τους συμμετέχοντες στους γύρω δρόμους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι είδαν τουλάχιστον επτά συλλήψεις, χωρίς να είναι γνωστό

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα λόγω των βομβιστικών επιθέσεων που έχουν πλήξει την Πόλη τους τελευταίους έξι μήνες, τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν αποδοθεί στο Ισλαμικό Κράτος και σε κούρδους αυτονομιστές.

Παρά ταύτα, πέραν της τρομοκρατικής απειλής, μία εθνικιστική οργάνωση νέων προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει βία εάν επιτραπεί στη φετινή πορεία να διεξαχθεί κανονικά.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x